Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Απροκάλυπτος εμπαιγμός των βαμβακοπαραγωγών

Να εμπαίξει τους εκπροσώπους των αγωνιζομένων βαμβακοπαραγωγών επιχείρησε για άλλη μια φορά χτες το βράδυ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών από όλο το πολιτικό φάσμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να «παίξει» την ίδια «κασέτα».

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 9 μ.μ. και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, περασμένα μεσάνυχτα, δεν έδειχνε ότι θα βγει κάτι θετικό σε όφελος των βαμβακοπαραγωγών. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων ξαναέθεσαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τέθηκε επίσης θέμα για την κυβερνητική επιχείρηση σπίλωσης των βαμβακοπαραγωγών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται σωρηδόν «παρανομούντες» και «αεριτζήδες».

Γ. Δρυς και Β. Αργύρης επιχείρησαν να πείσουν ότι πρέπει να επιδοτηθεί η εντός ΟΣΔΕ παραγωγή βαμβακιού, δηλαδή 3.805.000 στρέμματα και πως η παραγωγή με τα παραπάνω στρέμματα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 1.146.000 τόνους που σκοπεύει να δηλώσει το υπουργείο στην ΕΕ ως τελική παραγωγή βαμβακιού.

Χρησιμοποίησαν τη γνωστή «καραμέλα» περί αγροτών που παρέδωσαν εξωφρενικές ποσότητες βαμβακιού ανά στρέμμα στα εκκοκκιστήρια και για παρανόμως δηλωθέντα στρέμματα πέραν του ΟΣΔΕ. Η στάση τους ξεσήκωσε δικαιολογημένα την αγανάκτηση των αγωνιζομένων βαμβακοπαραγωγών που ζήτησαν να τερματιστεί αυτό το παραμύθι... Ζήτησαν να επιδοτηθεί ολόκληρη η παραγωγή του βαμβακιού με βάση τις τιμές που είχε υποσχεθεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση, δηλαδή 300 δρχ./κιλό.

Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη αποκαλύπτει ξανά ότι για τους βαμβακοπαραγωγούς δε μένει άλλος δρόμος παρά μόνο η συνέχιση και η ένταση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ