Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
Στο πλευρό των βαμβακοπαραγωγών

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των βαμβακοπαραγωγών εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος, η οποία έχει ως εξής: «Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο αμοραλισμού οι κυβερνώντες. Εκείνοι που χτες ορκίζονταν στο όνομα της σύγκλισης, που ταύτισαν τους δικούς τους ευρωπαϊκούς στόχους με την ευημερία του λαού, τώρα κραδαίνουν απειλητικά τους κανονισμούς, τις απαγορεύσεις και τα ασφυκτικά πλαίσια που επιβάλλει η ΕΕ.

Ηξεραν την προοπτική της βαμβακοκαλλιέργειας, αφού οι ίδιοι την επεξεργάστηκαν.

Ηξεραν ότι εξαπατούν τους αγρότες, όταν τους μιλούσαν κάτω από την πίεση των αγώνων για ενιαία τιμή σ' όλη την παραγωγή βαμβακιού.

Ηξεραν επίσης πως θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των αγροτών που εγκαταλείπουν την καλλιέργεια και ακολουθούν το δρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι αναγάγουν τη συκοφαντία και το ψεύδος κυρίαρχο στοιχείο της καταδικασμένης, ήδη, πολιτικής τους, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές παρενέργειες που, εκ των πραγμάτων, δημιουργεί.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των αγροτών. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον αγώνα τους, που η δικαίωσή του σχετίζεται τόσο με την καταβολή της ίδιας τιμής για όλη την ποσότητα του παραγόμενου βαμβακιού, αλλά, κυρίως, με την αλλαγή του καταστροφικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ