Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Παράταση μέχρι σήμερα το βράδυ παίρνουν οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), που γίνονται για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές του ΣΥΣΠΙΣ είναι ενδεικτικές της μεγάλης συμμετοχής που είχαν φέτος οι σπουδαστές και της ανάγκης να συσπειρωθούν όλο και περισσότερο γύρω από το Σύλλογο.

Το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» του Συλλόγου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 2.500 ψήφους, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από μια σειρά σχολάρχες να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές. Τελευταίο ήταν το κρούσμα που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, στην ιδιωτική σχολή «Ξυνή», όπου η διευθύντρια της σχολής «πέταξε» έξω τα μέλη του Συλλόγου που είχαν στήσει την κάλπη στο συγκεκριμένο χώρο, απειλώντας μάλιστα ότι θα καλέσει την αστυνομία. Οι σπουδαστές χρειάστηκε να πάνε δεύτερη φορά στην «Ξυνή» με μέλη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και δικηγόρο προκειμένου να τους παραχωρηθεί χώρος για να στήσουν την κάλπη.

Ο Νίκος Σφαντός, πρόεδρος του ΣΥΣΠΙΣ, δήλωσε: «Παρά το κλίμα τρομοκρατίας των σχολαρχών που προσπαθούν να εμποδίσουν τις εκλογές του ΣΥΣΠΙΣ, καλώντας την αστυνομία και επιχειρώντας να μας τρομοκρατήσουν, οι σπουδαστές συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές μας. Αυτή η μαζική συμμετοχή φανερώνει τη διάθεσή τους να αντισταθούν σε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας και αυταρχισμού, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος».

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα γίνει ημερίδα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με πρωτοβουλία του ΣΥΣΠΙΣ και θέμα: «Εργαζόμενοι σπουδαστές και εργασιακά δικαιώματα». Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα σωματεία ηθοποιών, λιθογράφων, λογιστών, ιδιωτικών υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ