Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε σχολές

Πολιτιστικές και αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα, πραγματοποιεί η Πανσπουδαστική στα πανεπιστήμια της Αθήνας αυτές τις μέρες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα ξεκινούν τριήμερες εκδηλώσεις της ΠΚΣ στη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, με παραστάσεις Καραγκιόζη, συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων και προβολή ταινιών.

Επίσης, ξεκινάει τριήμερο εκδηλώσεων στο κτίριο της Νομικής Σχολής, στο οποίο η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα, συζητήσεις συναυλίες και προβολή ταινίας.

Σε διήμερο εκδηλώσεων της ΠΚΣ στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, σήμερα και αύριο, θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ρόλο του δημοσιογράφου.

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιεί η ΠΚΣ και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αύριο και μεθαύριο. Αύριο, θα μιλήσει εκεί η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την πρόταση του Κόμματος για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ μεθαύριο θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Τις ίδιες μέρες, πραγματοποιείται διήμερο εκδηλώσεων και στην Ιατρική Σχολή, στα πλαίσια του οποίου θα προβληθεί η ταινία «Πέτρινα χρόνια» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πραγματικούς ήρωες, στη ζωή των οποίων βασίστηκε το σενάριο.

Ακόμα, αύριο Τετάρτη, εκδηλώσεις πραγματοποιεί η ΠΚΣ:

- Στη Γεωπονική, για την αγροτική οικονομία, με ομιλητές τα στελέχη του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα και Γιάννη Σφυρή.

- Στο Πολιτικό και Διεθνολογικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου για τα Ελληνοτουρκικά.

- Στο Πολυτεχνείο, με θέμα: «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί, οι λαοί αντιστέκονται» και προσκεκλημένο τον Αμπελάρντο Κουρμπέλο, στέλεχος του ΚΚ Κούβας. Ο Α. Κουρμπέλο θα μιλήσει για το ίδιο θέμα και την Πέμπτη 11/4, σε εκδήλωση της Πανσπουδαστικής στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας (κτίριο «Σαρακάκη», στις 11 το πρωί).

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - αφιέρωμα στο προοδευτικό θέατρο οργανώνεται σήμερα, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα Α 31 της Σχολής Θετικών Επιστημών. Θα μιλήσει ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Ακόμα, αύριο στις 9 το βράδυ στο κεντρικό αμφιθέατρο της Α` Εστίας, πραγματοποιείται αφιέρωμα με τραγούδια διαμαρτυρίας απ' όλο τον κόσμο.

Στην Κομοτηνή

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην πάλη των λαών διοργανώνει σήμερα στην Κομοτηνή, η Πανσπουδαστική ΚΣ, σε συνεργασία με την Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών και την Οργάνωση Παλαιστινιακής Νεολαίας Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Τμήματος Νομικής κ. Σχινάς και ο πρόεδρος του ΔΟΣΑ κ. Χατζηκωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων, η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία, χορευτικό πρόγραμμα με συγκροτήματα από την Παλαιστίνη, έκθεση υλικού από Παλαιστίνη και Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ