Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Περικοπές και εμπαιγμός από κυβέρνηση, ΚΕΠΑ και ΕΦΚΑ

Τα ΚΕΠΑ αναγνώρισαν διά βίου ποσοστό αναπηρίας 80% σε ανάπηρο, αλλά ο ΕΦΚΑ κινεί διαδικασία για επανεξέταση

Νέο γύρο περικοπών σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις προμηνύει η στάση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, όπως καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ.

Οπως σημειώνουν, η διοίκηση του Οργανισμού από τη μία καλύπτει ανοιχτά μια σειρά βάρβαρες - εγκληματικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ, που αφήνουν βαριά ανάπηρους χωρίς τα αναγκαία για να ζήσουν (θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις), και από την άλλη, επειδή απόφαση των ΚΕΠΑ δικαίωσε βαριά ανάπηρο και του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας 80% διά βίου, εκπρόσωπος της διοίκησης ενημέρωσε την οικογένειά του ότι κινεί διαδικασία για επανεξέταση.

Η στάση της διοίκησης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ότι έρχεται νέος κύκλος περικοπών, για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί δείκτες, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλωστε, και μόνο η μείωση του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ κατά 185 εκατομμύρια για το 2023 ήταν σαφής απόδειξη ότι η αύξηση κατά 8% των επιδομάτων αναπηρίας πριν τις εκλογές, δηλαδή 1 ευρώ τη μέρα ή 1,87 ευρώ τη μέρα, «ήταν το τυράκι στη φάκα για τα ακόμα χειρότερα που μας ετοιμάζουν».

Να σημειωθεί ότι ακόμα και οι ανάπηροι που παίρνουν επιδόματα - καθώς οι περισσότεροι δεν παίρνουν - έχασαν από την ακρίβεια 1.000 έως 1.800 ευρώ μόνο τα τελευταία 2 χρόνια.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος προειδοποιούν με νέα κινητοποίηση και καλούν όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες σε αγωνιστική ετοιμότητα, απαιτώντας:

  • Να αποσύρει η διοίκηση του ΕΦΚΑ την εντολή ακύρωσης της απόφασης που δικαιώνει τον Α. Β.
  • Να δικαιωθούν οι ανάπηροι - χρόνιοι πάσχοντες που «κατακρεουργήθηκαν» με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ και της διοίκησης του ΕΦΚΑ.
  • Να μπει εδώ και τώρα τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ