Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
Στάση εργασίας σήμερα στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Χαλκίδας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων, απαιτώντας να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας με την είσοδο εργολάβου.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι από αύριο Σάββατο 1 Ιούλη θα αναλάβει εργολάβος την υπηρεσία καθαριότητας και οι ίδιοι θα απολυθούν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσληφθούν στον εργολάβο. Η προσπάθεια εισόδου εργολάβου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Χαλκίδας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και ήδη έχει προκύψει ανάδοχος. Ωστόσο οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους έχουν πετύχει να παγώσουν μέχρι σήμερα την έναρξη της σύμβασης.

Υπογραμμίζοντας πως «μόνο οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να μη δεχτούμε υποβάθμιση των όρων δουλειάς μας, να μη δεχτούμε η Υγεία μας να καθορίζεται από το αν έχουμε χρήματα ή όχι!», το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους στην καθαριότητα, απαιτώντας «νέο Οργανισμό για το νέο νοσοκομείο, στελέχωση των τμημάτων που λειτουργούν και αυτών που πρόκειται να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις, έξω οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ