Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με βερνίκια

Ο κίνδυνος μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος ξανά στο προσκήνιο

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας ξέσπασε χτες το πρωί, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν εργαζόμενοι, αναδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο τον κίνδυνο σοβαρού βιομηχανικού ατυχήματος σε μια περιοχή με εκατοντάδες βαριές βιομηχανίες.

Ολη η περιοχή σκεπάστηκε με πυκνούς μαύρους καπνούς, με υψηλό τοξικό φορτίο, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους στα γύρω εργοστάσια, ενώ κυβέρνηση και αστικός κρατικός μηχανισμός αρκέστηκαν και αυτήν τη φορά στην επίκληση της ατομικής ευθύνης στέλνοντας στους κατοίκους μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί και στην κατάσβεση επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ, καταφέρνοντας λίγες ώρες αργότερα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Από τις φλόγες καταστράφηκε τμήμα του εργοστασίου, ενώ η παρέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκτασή της σε γειτονικά βιομηχανικά και άλλα κτίρια.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ, ενώ παρέμβαση στη δημοτική αρχή Τανάγρας, ζητώντας τη λήψη κάθε μέτρου για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, πραγματοποίησε ο Μιχάλης Γιαλούρης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το νέο περιστατικό με εκδήλωση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στην ευρύτερη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου φέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο τον κίνδυνο πρόκλησης ενός σοβαρού βιομηχανικού ατυχήματος, σε μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους.

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης χτες στην περιοχή Ακόντιο Βοιωτίας, καίγοντας πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, με επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να ρίχνονται στη μάχη για την κατάσβεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ