Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Ανακοίνωση με αφορμή το μαχαίρωμα 15χρονου από ληστές

Με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι σε 15χρονο για να τον ληστέψουν, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας την 1/7, η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας (μέλος της ΟΓΕ), αφού εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο μαθητή και εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένειά του, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η αιτία που γεννά αυτήν την κατάσταση, τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες ενηλίκων και ανηλίκων, έχει τις ρίζες της σε αυτό το σάπιο, άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικό σύστημα που ζούμε.

Οσο σαπίζει, δε, τόσο περισσότερο βγαίνει στην επιφάνεια η βρωμιά από τις σάπιες αξίες και τα ιδανικά του, που ως κυρίαρχες αντιλήψεις επικρατούν στη σημερινή κοινωνία.

Είναι οι αξίες που καλλιεργούν τον ατομικό ανταγωνισμό, το "ο θάνατός σου η ζωή μου", απόρροια του νόμου του κέρδους, που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις». Και συνεχίζει:

«Η συνολική υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων στον δήμο, όπως η ανυπαρξία δημόσιων και δωρεάν δομών κοινωνικής πολιτικής (προστασίας της μητέρας και του παιδιού, των ΑμεΑ, κατά των ναρκωτικών, των ανήμπορων συνανθρώπων μας κ.λπ.), αλλά και πολιτισμού, αθλητισμού και τέχνης, ενισχύει αυτά τα φαινόμενα.

Οσο κυριαρχούν τέτοιες πολιτικές, τόσο περισσότερο θα υποβαθμίζονται οι ζωές μας. Η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των παιδιών τους μέσα και έξω από τα σχολεία θα αυξάνεται.

Γιατί η λύση, όπως έχει αποδειχθεί και από άλλες περιοχές, και διεθνώς (βλέπε Γαλλία), δεν είναι η ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Εντείνουμε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για:

- Να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει στα παιδιά μας και σε εμάς.

- Να μπορούν να κυκλοφορούν, να παίζουν, να χαίρονται ελεύθερα και ασφαλή στις γειτονιές.

- Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των παιδιών στην περιοχή μας.

- Δημόσιες και δωρεάν δομές πλήρως στελεχωμένες, με ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς και λοιπό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, για ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα της μονογονεϊκής και των παιδιών.

- Δημόσιες και δωρεάν δομές και υπηρεσίες με "στεγνά" προγράμματα κατά των ναρκωτικών.

- Δημόσιες και δωρεάν δομές άθλησης και πολιτισμού για τα παιδιά μας.

- Ασφαλή πάρκα και πλατείες στις γειτονιές, χωρίς την παρέμβαση επιχειρηματικής δραστηριότητας και οικονομικών συμφερόντων, όπως γίνεται στην πλατεία Γεννηματά, στη γειτονιά της Ειρήνης στη Ν. Φιλαδέλφεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ