Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ
Χιλιάδες συμβασιούχοι απειλούνται με απόλυση

Την κραυγή αγωνίας χιλιάδων συμβασιούχων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους αμέσως επόμενους μήνες (31/8 λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Philos», 30/11 λήγουν οι συμβάσεις στο πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας) και προς το παρόν βρίσκονται σε πλήρες σκοτάδι για το τι μέλλει γενέσθαι, μεταφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ.

Οπως υπενθυμίζει, «πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέρα - νύχτα, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, είτε ως διοικητικοί είτε ως οδηγοί είτε στα τηλεφωνικά κέντρα είτε ως μέλη των Κινητών Ομάδων του οργανισμού, με όλους τους τρόπους! Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αψηφώντας και την προσωπική τους υγεία και ασφάλεια προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Πρόκειται για εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη της ανθρωπιάς, μέσα στα διάφορα camp όλης της χώρας, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την υγειονομική περίθαλψη των ξεριζωμένων προσφύγων όλου του κόσμου που βρέθηκαν στη χώρα».

«Εκατοντάδες από αυτούς βρέθηκαν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για να "ανακουφίσουν" σύμφωνα με τους ορισμούς του προγράμματος "Philos II" από τον φόρτο που "επιφέρουν" οι προσφυγικοί πληθυσμοί. Στην πραγματικότητα ρίχτηκαν στη μάχη του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς καν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς να καλύπτουν ούτε το ένα χιλιοστό των τραγικά μεγάλων κενών στη δημόσια Υγεία, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή ακόμα και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχουν σχεδόν ένα χρόνο να πληρωθούν τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινές βάρδιες, κυριακάτικες, βάρδιες σε αργίες/εορτές)», σημειώνει το Σωματείο απαιτώντας την παραμονή όλων των συμβασιούχων στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ