Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μέτρα προστασίας τώρα στους χώρους δουλειάς!

Την Τρίτη 11 Ιούλη η κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Παρέμβαση - κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, την Τρίτη 11 Ιούλη στις 9 π.μ., οργανώνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης απαιτώντας μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Με αφορμή τα πολλά εργατικά «ατυχήματα» το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, τα Σωματεία «e-food» Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων, Εργαζομένων ΟΤΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η «Ταξική Ενότητα» στο ΣΕΤΕΠΕ αναδεικνύουν ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών». Και καλούν σε κλιμάκωση της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων, κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «η έλλειψη των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που οδηγούν στο παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, έχουν μετατρέψει τους χώρους σε αρένες θανάτου. Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα θυσιάζει την υγεία και τη ζωή των εργατών στον βωμό του κέρδους των μονοπωλίων».

Καταγγέλλουν ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν αλλά και η εργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες και «το αίμα των συναδέλφων βάφει τα χέρια τους». Και καλούν σε συλλογικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις του, σε πάλη για όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ