Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η ΟΓΕ πάει θέατρο στην «Τρελή του Σαγιώ»

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης Νίκαια) στις 9 μ.μ. αυτό το Σάββατο 8 Ιούλη δίνει ραντεβού η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες», για να παρουσιάσει την παράσταση «Τρελή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιρωντού.

Η παράσταση οργανώνεται και στηρίζεται από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Ο Ζιρωντού γράφει το έργο το 1943, μέσα στη γερμανική φασιστική κατοχή, θέλοντας να δημιουργήσει ανάταση και αισιοδοξία στον λαό που υποφέρει τα πάνδεινα. Με έξυπνο χιούμορ και καυστική σάτιρα καταφέρνει να υπερασπιστεί την άποψη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Η τρελή του Σαγιώ» έρχεται να μας δώσει μια λύση, ίσως παραμυθένια, αλλά σίγουρα με τη μεγάλη αλήθεια ότι πρέπει και μπορούμε να σταματήσουν να μπαίνουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η εκκεντρική Παριζιάνα Ωρελύ ονειρεύεται έναν κόσμο παραδεισένιο, χωρίς εκμεταλλευτές. Αποφασίζει να τον διεκδικήσει. Στο πλευρό της οι εξίσου ιδιόρρυθμες φίλες της και απλοί καθημερινοί άνθρωποι της γειτονιάς της. Αντίπαλοί τους η ομάδα των κερδοσκόπων, που καταστρώνει σχέδιο για να πάρει στην κατοχή του το πετρέλαιο που νομίζει ότι υπάρχει στο υπέδαφος του Παρισιού.

Ποιος θα είναι ο νικητής; Δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε. Σίγουρα αυτοί που τολμούν να προχωρήσουν, να γυρίσουν τον τροχό της Ιστορίας.

Βλέπεις πως ο αγώνας μας

Τους φέρνει πάντα τρόμο

Συνέχισε να πολεμάς

Η νίκη είναι στον δρόμο.

Ακολουθεί παρουσίασή της τη Δευτέρα 10 Ιούλη στο Ανοιχτό Θέατρο Χαϊδαρίου (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης), στις 9 μ.μ.

Επίσης η Ομάδα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, θα ταξιδέψει στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα για να δοθούν δύο παραστάσεις: Το Σάββατο 22/7 στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο που βρίσκεται στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, και την Κυριακή 23/7 στις 8.30 μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. Ακολουθούν και άλλες παραστάσεις από Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ