Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Αγγλίας

Στους δρόμους βγήκαν και την Παρασκευή εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Αγγλία, που απεργούσαν για δεύτερη μέρα μέσα στη βδομάδα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και αξιοπρεπείς συνθήκες στα σχολεία.

Η απεργία της Παρασκευής ήταν η 8η απεργία των εκπαιδευτικών της Αγγλίας για φέτος. Τα μέλη και των τεσσάρων συνδικάτων στην Αγγλία (NEU, NASUWT, Εθνική Ενωση Διευθυντών Καθηγητών, Ενωση Ηγετών Σχολείων και Κολεγίων) βρίσκονται σε διαδικασίες ψηφοφορίας για ενδεχόμενη απεργία από τον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το συνδικάτο NEU, στην Αγγλία την πρώτη μέρα της απεργίας «επηρεάστηκαν» περίπου τα μισά από τα 23.000 κρατικά σχολεία, με πολλά κλειστά σχολεία και άλλα να περιορίζουν το ωράριο λειτουργίας τους.

Η υπουργός Παιδείας, Τζίλιαν Κίγκαν, κατηγόρησε προκλητικά τους απεργούς εκπαιδευτικούς, ότι με τις απεργίες τους υπονομεύουν την ανάκαμψη των παιδιών από την πανδημία του Covid, ενώ το υπουργείο τα κατάφερε «πολύ καλά» εξασφαλίζοντας επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών...

Χαρακτηριστικό της αντιλαϊκής σύμπλευσης των αστικών κομμάτων είναι και το γεγονός ότι και ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Κιρ Στράμερ, αρνήθηκε να δεσμευτεί για αύξηση μισθών κατά 6,5% που διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί, ενώ δεν υποστήριξε ούτε τα δωρεάν σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, καθώς παραμένει στη λεγόμενη «σκληρή δημοσιονομική θέση»...

Το συνδικάτο NEU προειδοποίησε με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβρη, υπενθυμίζοντας ότι «το επάγγελμα είναι σε κρίση και ήδη έχει παραιτηθεί το 9% των εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ