Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χρήσιμες οδηγίες προς τους κατασκηνωτές

Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στο Νεστόριο, 25 χλμ. από την πόλη της Καστοριάς, σε εγκαταστάσεις που διαθέτει ο δήμος Νεστορίου για οργανωμένο κάμπινγκ. Το κάμπινγκ βρίσκεται δίπλα στο χωριό του Νεστορίου (2,4 χλμ.). Ταυτόχρονα, ο χώρος της κατασκήνωσης βρίσκεται σε τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς, μέσα στο δάσος, και μέσα απ' αυτόν περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας.

Ο χώρος διαθέτει βασικές υποδομές (τουαλέτες, ντους, ταβέρνες - μπαρ, ιατρείο), ωστόσο χρειάζεται οι κατασκηνωτές και οι Οργανώσεις να εξασφαλίσουν μια σειρά απαραίτητα είδη (στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ κ.λπ.), ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαμονή τους στον χώρο:

- Σκηνή, sleeping bag, υπόστρωμα, σεντόνι - σκέπασμα.

- Ζεστά ρούχα, καθώς το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει (ζακέτες, φούτερ, φλις, μπουφάν, αδιάβροχο, μακρύ παντελόνι, κάλτσες).

- Εξοπλισμό για την προσωπική υγιεινή (πετσέτα μπάνιου, πετσέτα προσώπου, πετσέτα θαλάσσης, οδοντόβουρτσα).

- Κλειστά παπούτσια (αθλητικά ή ορειβατικά), καθώς το Σάββατο 15/7 η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο απαιτεί πεζοπορία σε χωμάτινο δρόμο με σχετική κλίση.

Παράλληλα, το ποτάμι που διασχίζει τον χώρο της κατασκήνωσης θα είναι προσβάσιμο για κολύμπι σε συγκεκριμένα σημεία για τους επισκέπτες.

Επίσης, επειδή η κατασκήνωση θα βρίσκεται σε έναν κατάφυτο χώρο αλλά και με πολλά ξερά χόρτα, οι κατασκηνωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα μέτρα πυρασφάλειας και καθαρισμού του χώρου.

Τέλος, στον χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ιατρείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, ωστόσο οι κατασκηνωτές που για διάφορους λόγους παίρνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα φάρμακά τους. Για τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικό να γίνει ενημέρωση μέσω των Οργανώσεων στην ομάδα του ιατρείου της κατασκήνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ