Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να μην απομακρύνονται από τα Μουσικά Γυμνάσια οι μαθητές που κόβονται σε ένα μουσικό μάθημα

Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (ΠΕΓΜΚΣ) καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση του υπουργείου Παιδείας για την αποκατάσταση του σφάλματος που υπάρχει στην Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων, με αποτέλεσμα οι μαθητές Γυμνασίου που βαθμολογούνται κάτω από δέκα σε μουσικό μάθημα να απομακρύνονται από το σχολείο χωρίς να έχουν δυνατότητα επανεξέτασης και ανεξάρτητα από τον μέσο όρο τους που συνδιαμορφώνεται από όλα τα μαθήματα.

Η ΠΕΓΜΚΣ θυμίζει ότι είχε από τον περασμένο Δεκέμβρη αποσπάσει δέσμευση από τον τότε γγ του υπουργείου Παιδείας ότι θα μελετήσουν το θέμα οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου, καθώς όπως είχε πει τότε πρόκειται για λάθος, ενώ επισημαίνει ότι αποτελεί διάκριση για τους μαθητές των Μουσικών Γυμνασίων χωρίς να προκύπτει κάποια συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη. Παράλληλα, η ΠΕΓΜΚΣ είχε και πριν δυο μήνες υπενθυμίσει στο υπουργείο το παραπάνω πρόβλημα, χωρίς όμως να γίνει ακόμα τίποτα.

«Είναι ακατανόητο - σημειώνει η ΠΕΓΜΚΣ - να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τιμωρητικό τρόπο οι μαθητές των μουσικών γυμνασίων και να οδηγούνται στην έξοδο από τη μοναδική δωρεάν δημόσια μουσική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να διδάξουν τα συγκεκριμένα υποχρεωτικά μαθήματα να διορίζονται στη μέση της χρονιάς με ευθύνη του ίδιου του υπουργείου. Ως γονείς απαιτούμε τώρα από το υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τις διατάξεις της υπ. αριθμ. 20923/Δ2/2021 (ΦΕΚ878/Β/05-3-2021) και να επιστρέψουν οι μαθητές πίσω στα σχολεία τους. Απαιτούμε να ισχύει για την προαγωγή των μαθητών μουσικών γυμνασίων ό,τι ισχύει και στα υπόλοιπα γυμνάσια της χώρας», καταλήγει η ΠΕΓΜΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ