Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ23
Σημαντικές επιτυχίες για την ελληνική αποστολή

Στους τελικούς των αγωνισμάτων τους προκρίθηκαν Εμμανουηλίδου, Δεσπολλάρη και Μπουζάκης

Επιτυχίες για την ελληνική αποστολή επιφύλαξε η χθεσινή ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που διεξάγεται στο Εσπο της Φινλανδίας, με τρεις αθλητές να προκρίνονται στους σημερινούς τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, η οποία παραμένοντας σε εξαιρετική φόρμα προκρίθηκε στον σημερινό τελικό των 100 μ. Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε στην 4η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς, με χρόνο 11.32 (1,7), και πήρε την πρόκριση με την 6η επίδοση συνολικά, πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο της, που ήταν η παρουσία στην οκτάδα του τελικού του αγωνίσματος. Προηγουμένως η Εμμανουηλίδου είχε περάσει χωρίς προβλήματα από τα προκριματικά, τερματίζοντας 1η στη σειρά της, επίσης με 11.32.

Σε σημαντική επιτυχία έφτασε και η Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800 μ., παίρνοντας την πρόκριση στον - επίσης σημερινό - τελικό του αγωνίσματος. Η 20χρονη τερμάτισε 1η στη δεύτερη προκριματική σειρά, σε χρόνο 2.04.53, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ιδιότητά της ως φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Επιπλέον, το «παρών» στον τελικό της δισκοβολίας (αύριο Σάββατο) θα δώσει ο Κώστας Μπουζάκης, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε θέσει, να βρεθεί στη 12άδα του αγωνίσματος. Ο νεαρός αθλητής στα προκριματικά του αγωνίσματος είχε καλύτερη βολή στα 53,44 μ. και πέρασε ως 11ος στον αυριανό τελικό. Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Παυλίδης, με καλύτερη προσπάθεια στα 53,05 μ., αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, στο μήκος ο Νικόλας Σταματονικολός δεν μπόρεσε να επαναλάβει μια καλή εμφάνιση, όπως πρόσφατα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και έμεινε χαμηλά στα προκριματικά, όπου με άλμα στα 7,03 μ. αποκλείστηκε από τον τελικό.

Στη σφαιροβολία, τέλος, η 20χρονη Μαρία Ανδρεάδη αγωνίστηκε στο β' προκριματικό γκρουπ και με βολή στα 14,15 μ. κατέλαβε τη 17η θέση στο σύνολο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ