Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Eγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2023 - 2024

Στις 17/7 η κλήρωση του προγράμματος της κανονικής περιόδου

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου, 2023 - 2024, ενώ το ΔΣ επικύρωσε την τυπική εγγραφή της Κηφισιάς και του Πανσερραϊκού, που προβιβάστηκαν από τη SL2, ως μελών της Λίγκας της πρώτης κατηγορίας. Παράλληλα αποφασίστηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Ιούλη, να αφορά μόνο τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Λίγκας η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε καταθέσει αίτημα μαζί με την κλήρωση της κανονικής περιόδου πρωταθλήματος να διεξαχθεί και αυτή των πλέι οφ, περιλαμβάνοντας το ζευγάρωμα των θέσεων (1ος - 6ος κ.λπ.), και με τη λήξη της κανονικής περιόδου να αποδοθούν οι κλειδάριθμοι των αγώνων.

Σε μία ακόμα συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν οι ανταγωνισμοί εντός της Λίγκας με αφορμή τα ζητήματα διαιτησίας και των παραγόντων της, ειδικά για το ζήτημα του πρώην αρχιδιαιτητή και νυν συμβούλου της Λίγκας, Αγγλου Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Επιστολή Μαρινάκη για τις έρευνες με τα στημένα

Για την υπόθεση των ερευνών της Ιντερπόλ και των εγχώριων αρμόδιων αρχών σχετικά με το ενδεχόμενο στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε θέση ο πρόεδρος της Super League και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης. Σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γ. Οικονόμου, ο πρόεδρος της SL ζητάει την «άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» και την «άμεση απόδοση δικαιοσύνης», κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα πλήγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», που μεγαλώνει περαιτέρω την καχυποψία ενόψει της νέας σεζόν. Θυμίζουμε ότι η έρευνα διεξάγεται εδώ και δυο βδομάδες περίπου, μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν στο εξωτερικό - και συγκεκριμένα στις αρμόδιες αρχές της Αυστρίας - για οργανωμένο κύκλωμα στημένων αγώνων στο οποίο περιλαμβάνονταν και ελληνικές ομάδες. Ηδη τις προηγούμενες μέρες έγινε εκτενής έρευνα της Ιντερπόλ και των ελληνικών αρχών στα γραφεία της Super League 2.

Αρης: Συμφωνία για Μορόν

Ο Αρης συμφώνησε σε όλα με την Μπέτις για την απόκτηση του Λορέν Μορόν, με τον 29χρονο Ισπανό επιθετικό να αναμένεται στην Ελλάδα τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ