Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2023
Πρεμιέρα με τριπλή ελληνική συμμετοχή

Συγχρονισμένη κολύμβηση και καταδύσεις ανοίγουν την αυλαία της διοργάνωσης στη Φουκουόκα

Στοχεύοντας σε μια επανάληψη της επιτυχίας της στη Βουδαπέστη, η Ευ. Πλατανιώτη ανοίγει σήμερα τις ελληνικές συμμετοχές στη Φουκουόκα

Associated Press

Στοχεύοντας σε μια επανάληψη της επιτυχίας της στη Βουδαπέστη, η Ευ. Πλατανιώτη ανοίγει σήμερα τις ελληνικές συμμετοχές στη Φουκουόκα
Με τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης και των καταδύσεων ξεκινά σήμερα το 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας (14-30/7). Το «παρών» θα δώσει και η Ελλάδα, με την αποστολή να αριθμεί 61 αθλητές και αθλήτριες και έτσι να είναι η μεγαλύτερη που έχει στείλει η χώρα μας σε Παγκόσμιο Υγρού Στίβου. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την καλή παράδοση στις διακρίσεις που έχει η χώρα μας στη διοργάνωση, με το μεγαλύτερο μέρος των προσδοκιών να μοιράζεται ανάμεσα στην υδατοσφαίριση, με την παρουσία των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, και στην κολύμβηση, έπειτα από τις αξιόλογες διεθνείς εμφανίσεις των ελληνικών «δελφινιών» τα τελευταία χρόνια, ενώ υψηλές βλέψεις υπάρχουν και στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Ανοίγει τον «χορό» η Ευ. Πλατανιώτη

Στο πρόγραμμα της σημερινής πρώτης μέρας της διοργάνωσης περιλαμβάνονται και τρεις ελληνικές συμμετοχές, δύο στην συγχρονισμένη κολύμβηση και μία στις καταδύσεις.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, δις χάλκινης πρωταθλήτριας στο αγώνισμα του σόλο (σε τεχνικό και ελεύθερο μέρος) στην περσινή διοργάνωση της Βουδαπέστης, ενώ κάτι ανάλογο επιδιώκει και φέτος, με εφαλτήριο εκείνη την επιτυχία της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανοίγει τον «χορό» των ελληνικών συμμετοχών, παίρνοντας μέρος στα προκριματικά του τεχνικού μέρους στο σόλο, με στόχο να βρεθεί στη 12άδα των αθλητριών που θα προκριθούν στον τελικό ο οποίος θα γίνει αύριο Σάββατο.


Στη συνέχεια η Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στο ντουέτο, με τον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου θα πάρουν μέρος συνολικά 39 ζευγάρια αθλητριών χωρισμένα σε δύο γκρουπ. Το ελληνικό δίδυμο, που στους πρόσφατους Ευρωπαϊκούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, συγκεντρώνει αρκετές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό.

Στις καταδύσεις ο Θάνος Τσιρίκος στις 9 π.μ. παίρνει μέρος στον προκριματικό του τραμπολίνο 1 μ., με στόχο να βρεθεί στη 12άδα του τελικού.

Το σημερινό πρόγραμμα

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: 03.00: Σόλο (Γ) - τεχνικό πρόγραμμα (προκριματικός). 06.00: Σόλο (A) - τεχνικό πρόγραμμα (προκριματικός). 09.00: Ντουέτο - τεχνικό πρόγραμμα (προκριματικός - β' γκρουπ). 11.50: Ντουέτο - τεχνικό πρόγραμμα (προκριματικός - α' γκρουπ).

Καταδύσεις: 04.00: 1 μ. (Γ) (προκριματικός). 09.00: 1 μ. (Α) (προκριματικός).

  • Εκτενές αφιέρωμα στη διοργάνωση θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ