Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην κυβερνητική κοροϊδία

«Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα, δεν γίνεται αλλιώς», διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στο Δημόσιο στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει μέτρα - κοροϊδία υποτίθεται για την αύξηση των μισθών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ εργαζόμενοι στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής, εκπαιδευτικοί κ.ά. διαδηλώνοντας με συνθήματα, όπως, «Δέκα χρόνια τώρα μείωση μισθού, ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού», «Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα, δεν γίνεται αλλιώς», την αντίθεσή τους στο διαχρονικό πετσόκομμα των μισθολογικών αποδοχών με νόμους όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και την απαίτησή τους για ουσιαστικές αυξήσεις.

«Ο διψασμένος δεν μπορεί να ξεδιψάσει με μια σταγόνα νερό», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Αττικής, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει «αυξήσεις - γιαλαντζί».

Υπενθύμισε τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη, στην προχτεσινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πολιτική κινείται με το απαραβίαστο όριο των δημοσιονομικών αντοχών, τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων και τη σταθερή υπεράσπιση των κερδών των λίγων, αφού, όπως είπε στην αντιπροσωπεία της, «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και το στόχο για 2% στο πρωτογενές πλεόνασμα»!

ΑΘΗΝΑ

Eurokinissi

ΑΘΗΝΑ
Για να δοθούν πραγματικές αυξήσεις, τόνισε η Β. Πανουτσάκου, θα πρέπει πρώτα να αναπληρωθούν όλες οι απώλειες, όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το πετσόκομμα μισθολογικών κλιμακίων κ.ά. αλλά και να συνυπολογιστούν ο πληθωρισμός, η αύξηση των ενοικίων, των στεγαστικών δανείων κ.ά. Ακόμα κατήγγειλε τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς φθάνοντας ακόμα να χαρακτηρίσουν «θετική» την αύξηση του 1,5 ευρώ τη μέρα.

Καταλήγοντας, ανέδειξε την ανάγκη να γίνει ο αγώνας υπόθεση των εργαζομένων, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη, με επόμενο βήμα την ερχόμενη βδομάδα, όταν η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από διάφορους κλάδους του Δημοσίου καταγγέλλοντας με τη σειρά τους τις αυξήσεις - κοροϊδία, τον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Ας σημειωθεί ότι η κινητοποίηση στηρίχθηκε κυρίως από Ομοσπονδίες και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και από άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές, με τις δυνάμεις των ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ, «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή», ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Παρεμβάσεις» να ...λάμπουν διά της απουσίας τους, πλην ελαχίστων αντιπροσώπων τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ