Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Ζητούν βελτίωση μισθών και συντάξεων

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους, σχετικά με τη βελτίωση της μισθολογικής και συνταξιοδοτικής τους κατάστασης, κατέθεσαν χθες στον υπουργό Παιδείας οι πανεπιστημιακοί, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στο υπουργείο και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ).

Οι πανεπιστημιακοί, λοιπόν, ζητούν να αυξηθεί κατά 20% ο βασικός τους μισθός, να ενσωματωθούν το «εξωδιδακτικό» και το «ερευνητικό» επιδόματα στο βασικό μισθό και να επεκταθεί το λεγόμενο «επίδομα 25ετίας» (που σήμερα χορηγείται μόνο στους καθηγητές) σε όλες τις βαθμίδες του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ). Παράλληλα, ζητούν να επεκταθούν όλες οι ρυθμίσεις που θα γίνουν και σε όσα μέλη ΔΕΠ έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, ενώ περιλαμβάνουν στις βασικές διεκδικήσεις τους και το αίτημα αύξησης των κονδυλίων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την έρευνα, κύρια τη βασική.

Η ΠΟΣΔΕΠ επισυνάπτει, επίσης, ένα επεξηγηματικό κείμενο δώδεκα σημείων, όπου, ανάμεσα στ' άλλα, σημειώνει ότι, λόγω της επιδοματικής σύνθεσης των αποδοχών των πανεπιστημιακών, η σύνταξή τους περιορίζεται στο 42 - 45% των εν ενεργεία αποδοχών τους, ενώ τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα είναι εξαιρετικά χαμηλά. «Στόχος μας», επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ, «είναι οι πανεπιστημιακοί να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για το Πανεπιστήμιο, ώστε να ανταποκρίνονται, τόσο στις αυξημένες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας (αύξηση αριθμού φοιτητών, λειτουργία μεταπτυχιακών κτλ.), όσο και στην έρευνα που θα πρέπει να αποτελεί το μοχλό ανάπτυξης της χώρας. Για να επιτευχθούν μόνο, όμως, τα προηγούμενα, απαιτείται γενναία αύξηση των αποδοχών των πανεπιστημιακών δασκάλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ