Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Εκδηλώσεις - καλέσματα αγώνα

Εντείνεται η παρέμβαση της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις σχολές και η καθημερινή της επαφή με φοιτητές και σπουδαστές, τους οποίους καλεί να στηρίξουν στις 17 Απρίλη τα αγωνιστικά της ψηφοδέλτια και να συστρατευτούν στον αγώνα για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για διεκδικητικούς συλλόγους και αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Αυτές τις μέρες πραγματοποιεί πολύμορφες εκδηλώσεις στις σχολές και συγκεκριμένα:

Συνεχίζονται τα τριήμερα εκδηλώσεων της ΠΚΣ, που ξεκίνησαν χθες με επιτυχία, στη Φυσικομαθηματική και τη Νομική Σχολή της Αθήνας και περιλαμβάνουν: συζητήσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη (Φυσικομαθηματική), συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων και προβολή ταινιών. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Νομική (αμφ. Παπαρηγοπούλου), στη 1 μ.μ., αφιέρωμα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, όπου θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και η Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων της ΠΚΣ με συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων και το ρόλο της ενημέρωσης, η οποία θα γίνει στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (Πατησίων).

Σήμερα ξεκινάει διήμερο εκδηλώσεων της ΠΚΣ και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου στις 2 μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την πρόταση του Κόμματος για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα αύριο, θα δώσει μεγάλη συναυλία στο Παν. Πειραιά ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. Σήμερα και αύριο, πραγματοποιείται επίσης διήμερο εκδηλώσεων και στην Ιατρική Σχολή, στα πλαίσια του οποίου θα προβληθεί η ταινία «Πέτρινα χρόνια» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πραγματικούς ήρωες, στη ζωή των οποίων βασίστηκε το σενάριο.

Ακόμα, σήμερα, εκδηλώσεις πραγματοποιεί η ΠΚΣ:

-- Στη Γεωπονική, για την αγροτική οικονομία, με ομιλητές τα στελέχη του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα και Γιάννη Σφυρή.

-- Στο Πολιτικό και Διεθνολογικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου για τα Ελληνοτουρκικά.

-- Στο Πολυτεχνείο, με θέμα: «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί, οι λαοί αντιστέκονται» και προσκεκλημένο τον Αμπελάρντο Κουρμπέλο, στέλεχος του ΚΚ Κούβας. Ο Α. Κουρμπέλο θα μιλήσει για το ίδιο θέμα αύριο, σε εκδήλωση της Πανσπουδαστικής στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας (κτίριο «Σαρακάκη», στις 11 το πρωί).

-- Στο κεντρικό αμφιθέατρο της Α` Εστίας, στη Θεσσαλονίκη, η ΠΚΣ πραγματοποιεί στις 9 το βράδυ, αφιέρωμα με τραγούδια διαμαρτυρίας απ' όλο τον κόσμο.

-- Αύριο, θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στην οποία η ΠΚΣ έχει προσκαλέσει και τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερο υποδοχής για τους πρωτοετείς (2005-10-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται (2003-05-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΠΚΣ (2002-12-12 00:00:00.0)
Στη Λάρισα (2002-04-11 00:00:00.0)
Πολύμορφη παρέμβαση μέσα στις σχολές (2002-04-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των ΠΚΣ (1998-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ