Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ»
Να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση!

Απόλυση συνδικαλίστριας και στον όμιλο ΟΤΕ

Να παρθεί πίσω η απόλυση στην οποία προχώρησε η εργοδοσία, σε συνθήκες μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και εντατικοποίησης για τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ» ν. Αττικής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, που διατηρεί πλήθος επισιτιστικών καταστημάτων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έστειλε στην ανεργία έναν εργαζόμενο, μέσα στην κορύφωση της σεζόν, με πρόσχημα τη λήξη της δίμηνης σύμβασης με την οποία είχε προσληφθεί. «Του ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η Σύμβαση χωρίς να του πουν καν τον λόγο, παρόλο που κανονικά υπήρχε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας!», καταγγέλλει το Σωματείο.

Η εξέλιξη αυτή «αποτελεί πρόκληση για όλους και όλες μας», τονίζει. Οπως εξηγεί, η εργοδοσία «επέλεξε την απόλυση του συναδέλφου μας, παρότι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού» επειδή ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε σταθεί στο πλευρό συναδέλφου που είχε απολυθεί τον Ιούνη και επαναπροσληφθεί μετά τις παρεμβάσεις του Σωματείου. Επίσης, είχε ενοχλήσει την εργοδοσία επειδή «σήκωσε ανάστημα» στη γραπτή επίπληξη που του είχε επιδοθεί με «άδικες και συκοφαντικές κατηγορίες» σε βάρος του.

Το Σωματείο απαιτεί να επαναπροσληφθεί άμεσα ο εργαζόμενος και να μη γίνει καμία άλλη απόλυση. «Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και με τη μόνιμη δικαιολογία της εργοδοσίας ότι δεν βρίσκει εργαζόμενους. Τα διευθυντικά στελέχη με μπόλικο θράσος "συνιστούν υπομονή" προς τους εργαζόμενους που δικαίως διαμαρτύρονται για τον τεράστιο όγκο δουλειάς, την εντατικοποίηση, για τις υπερωρίες, τα κομμένα ρεπό, την "απαγόρευση" της καλοκαιρινής άδειας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Καταγγέλλουν το κλίμα τρομοκρατίας στον όμιλο ΟΤΕ

Την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης, εκλεγμένης αντιπροσώπου της Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων CTS, αλλά και επιλαχούσα για το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ. Την απόλυση έχει καταγγείλει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οπως υπογραμμίζει η ΕΣΚ, η απόλυση της συνδικαλίστριας είναι μέρος της προσπάθειας της εργοδοσίας να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας στον όμιλο ΟΤΕ και τις θυγατρικές του. Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τον ωμό εκβιασμό «μετακόμιση στην Αθήνα ή απόλυση» μετά την κατάργηση του τμήματος Direct Sales Support. Ανάλογοι εκβιασμοί επιστρατεύθηκαν και απέναντι στους εργαζόμενους στην «E-value» σε Αλεξανδρούπολη και Αγρίνιο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τρεις απολύσεις στην «E-value» και μια απόλυση ενός τεχνικού στη CTS. «Το κλίμα τρομοκρατίας συμπληρώνεται με τις επισκέψεις διευθυντικών στελεχών στα τεχνικά τμήματα της CTS, όπου υπενθυμίζουν στους εργαζόμενους ότι έχουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα πάνω τους, είτε αυτό αφορά την αξιολόγησή τους, είτε τις αποδοχές, είτε τους όρους δουλειάς», αναφέρει η ΕΣΚ. Το παραπάνω σκηνικό, όπως εκτιμά η παράταξη, έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας μπροστά στις διαπραγματεύσεις για τις επερχόμενες ΣΣΕ στις θυγατρικές του ομίλου (CTS, «Γερμανός», «E-value»), αφού οι ισχύουσες Συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ κατήγγειλαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιούλη, την επίθεση της εργοδοσίας. Παράλληλα, πρότειναν την οργάνωση κινητοποίησης, με στόχο την ανάκληση των απολύσεων αλλά και την προετοιμασία των εργαζομένων για τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ