Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Οι υγειονομικοί δεν είναι «κοπανατζήδες», αλλά σκληρά εργαζόμενοι

Προειδοποιητική κινητοποίηση χτες ενάντια στην εγκατάσταση μηχανημάτων επιτήρησης στις εισόδους

Σε κινητοποίηση ενάντια στα συνεχιζόμενα κρούσματα τρομοκρατίας από τη διοίκηση προχώρησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζόμενους στάθηκε «η πρόσφατη, προκλητική και "εν μία νυκτί" ενέργεια της διοίκησης, να τοποθετήσει μηχανήματα ελέγχου του ωραρίου στις εισόδους του νοσοκομείου, συνεχίζοντας την επιχείρηση συκοφάντησης ότι οι χτεσινοί "ήρωες υγειονομικοί" έγιναν ξαφνικά ..."κοπανατζήδες"».

Στην κινητοποίηση, παρότι ήταν προειδοποιητική, κι εν μέσω περιόδου αδειών όπου το νοσοκομείο δουλεύει στα όριά του με προσωπικό ασφαλείας, και παρά τον εκφοβισμό, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, γεγονός που καταδεικνύει την αγανάκτησή τους για τις ενέργειες της διοίκησης.

Στη συγκέντρωση τον λόγο πήραν η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, αναπληρώτρια γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου, η Δήμητρα Σταματέλου οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, και ο Φώτης Τουλγαρίδης από τη Σωματειακή Επιτροπή νέων γιατρών, οι οποίοι τόνισαν ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων δεν επιτρέπουν εκ των πραγμάτων να απουσιάζει κανείς αδικαιολόγητα. Αυτό άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα από τις χιλιάδες μέρες αδειών και ρεπό που χρωστούν στους εργαζόμενους οι διοικούντες, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων να υπάρχουν καθημερινά φαινόμενα υπερκόπωσης και άλλων ασθενειών λόγω της υπερεντατικοποίησης.


Και ανέδειξαν ότι αποτελεί πρόκληση η διοίκηση να εξαπολύει συκοφαντίες, να καλεί σε απολογία και να στήνει πειθαρχικά για «ψύλλου πήδημα», ενώ τώρα να προχωρά και σε εγκατάσταση μηχανημάτων ελέγχου στις εισόδους. Αυτά, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των λιγοστών με βάση τις ανάγκες υγειονομικών, το νοσοκομείο θα είχε καταρρεύσει προ πολλού. Και σε αυτά τα πλαίσια, η τακτική της διοίκησης να εντείνει με κάθε τρόπο την αποδυνάμωση, απαξίωση και υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου είναι χωρίς αμφιβολία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της βαθύτερης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Ανέδειξαν επίσης τα επόμενα βήματα στα οποία οδηγούν αυτές οι επιλογές της διοίκησης, με βάση άλλωστε και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο (νόμος Χατζηδάκη κ.ά.), το οποίο ξηλώνει τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, νομιμοποιεί τις απλήρωτες εφημερίες και ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για διάκριση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό - απλήρωτο».

Μετά τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και παλμό προχώρησαν σε συμβολική κάλυψη των μηχανημάτων με σακούλες σκουπιδιών, απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα και να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης κατά των εργαζομένων, αλλιώς οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ