Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Πρωτόγνωρο αθλητικό έργο με νέες εγκαταστάσεις, ανακατασκευές και εξοπλισμό

Νέα αθλητικά έργα υλοποιούνται και δρομολογούνται στον δήμο

«Η δημοτική αρχή συνεχίζει το έργο της, παρά τις δυσκολίες που συναντά, λόγω της μηδενικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Αθλητισμού, της υποχρηματοδότησης μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών», σημειώνει η δημοτική αρχή της Πάτρας ανακοινώνοντας ότι στα ήδη γνωστά αθλητικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, έρχονται να προστεθούν και νέα. Επιπλέον ανακοίνωσε εκσυγχρονιστικές ανακατασκευές και ευρείες προμήθειες αθλητικών υλικοτεχνικών εξοπλισμών, που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε έργα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο γήπεδο Σαραβαλίου, στη διαδρομή ανώμαλου δρόμου στο Ελος Αγυιάς, στον μεγάλο Παραλιακό Ποδηλατόδρομο και στο ανοιχτό γήπεδο αθλοπαιδιών Ανω Συχαινών. Επίσης, σε έργα που αφορούν κλειστή αίθουσα σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα, αντικατάσταση οργάνων ενόργανης γυμναστικής στου Λαδόπουλου, προμήθεια οργάνων στίβου στου Λαδόπουλου και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, γυμναστήριο με βάρη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και εξωτερικά όργανα γυμναστικής σε διάφορους αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους.

Η δημοτική αρχή ανακοινώνει ότι προχωράει στην άμεση δημοπράτηση και άλλων παρόμοιων έργων, ενώ υπάρχουν και ώριμα αθλητικά έργα με τεχνικές μελέτες ή προμελέτες, προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2021-'27 ή προς υλοποίηση με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, τα αθλητικά έργα που δημοπρατούνται άμεσα είναι:

- Η αντικατάσταση συνθετικών χλοοταπήτων των γηπέδων Βραχνέικων, Ζαρουχλέικων και Ρίου, ύψους 1 εκατ. ευρώ, για το οποίο δημοσιεύθηκε ήδη η προκήρυξη του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.

- Η ψηφιακή αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα στον Ψαθόπυργο, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση φωτισμού των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου, αναπλάσεις περιβάλλοντος χώρου δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό κλειστού γηπέδου Ροϊτίκων, αποκατάσταση ζημιών του δημοτικού γηπέδου Πετρωτού.

Επιπλέον, τα ώριμα αθλητικά έργα για τα οποία υπάρχουν μελέτες ή προμελέτες και είναι προς ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ ή Δημοσίων Επενδύσεων είναι: Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός των 23 μακροχρόνια εγκαταλειμμένων και κατεστραμμένων μικρών ανοικτών συνοικιακών και κοινοτικών γηπέδων αθλοπαιδιών, η αντικατάσταση όλων των ταρτάν του Παμπελοποννησιακού με νέα πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ανακαίνιση του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου, του γηπέδου ποδοσφαίρου Καμινίων και του μεταλλικού κλειστού γηπέδου Ζαβλανίου, κλειστού γυμναστηρίου ΑμεΑ στο Ρίο.

«Ο δήμος Πατρέων, μαζί με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχουν συγκροτήσει αθλητικοί φορείς της πόλης, διεκδικεί από το υπουργείο Αθλητισμού την άμεση ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς και την αποκατάσταση των Κλειστών Βοηθητικών Γηπέδων του "Τόφαλος", τα οποία θα δώσουν μεγάλη ανάσα στον αγωνιστικό αθλητισμό και στην αθλητική ψυχαγωγία. Ειδικότερα η άθλια εικόνα του εγκαταλειμμένου από όλες τις κυβερνήσεις Αθλητικού Κέντρου Αγυιάς στην είσοδο της πόλης είναι αντιαισθητική και ντροπιαστική και αποτελεί θλιβερή αντίθεση με την υπόλοιπη περιοχή που έχει αναπλαστεί από τον δήμο (Δημοτική Πλαζ, ευρύτερη παραλία, Ελος Αγυιάς και Βόρειο Πάρκο)», σημειώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ