Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πρώτο δείγμα θετικό

Eurokinissi Sports

Στο πρώτο φιλικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Mundobasket 2023, η Εθνική ομάδα πήρε τη νίκη στη Λιουμπλιάνα επί της Σλοβενίας με 98-91 αφήνοντας πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις, ειδικά μετά την πρώτη περίοδο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν σταδιακά άρχισε να ανεβάζει στροφές, καθώς στην πρώτη περίοδο βρέθηκε να χάνει ακόμα και με διψήφια διαφορά (21-10). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόλις βρήκε ρυθμό ροκάνισε τη διαφορά και ισορρόπησε το παιχνίδι που έγινε αμφίρροπο. Η Εθνική από τη στιγμή που προσπέρασε δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο και ήταν σταθερά στη διεκδίκηση της νίκης, την οποία και πήρε στο τέλος με 98-91.

Για την Εθνική ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εύστοχος πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ., ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε τρομερή παρουσία σε άμυνα και επίθεση, ενώ οι Μήτογλου, Γουόκαπ και Λούντζης έδωσαν πολύτιμες λύσεις.

Για τους γηπεδούχους, ο συνήθης ύποπτος, Λούκα Ντόντσιτς, έκανε τα πάντα στο παρκέ, έχοντας πολυδιάστατη παρουσία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κάνοντας τριπλ - νταμπλ, με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ σε μια γεμάτη εμφάνιση.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σήμερα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (19.00, ΕΡΤ1), σε μια αναμέτρηση όπου θα τιμηθεί ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ