Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA CONFERENCE LEAGUE
Πέρασαν και οι δύο

Διπλή πρόκριση πανηγύρισαν χτες οι εκπρόσωποί μας στο Europa League ΠΑΟΚ και Αρης και μάλιστα με δύο νίκες επί των Μπεϊτάρ και Αραράτ αντίστοιχα.

ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΟΚ 1-4, Με νύχια και με δόντια

Πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά τελικά πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ με νίκη με 1-4 μέσα στην Ιερουσαλήμ επί της Μπεϊτάρ. Προηγήθηκε νωρίς στο 12' με αυτογκόλ του Γκότλιμπ, που έκανε πάσα προς τον τερματοφύλακά του, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και έτσι η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Στο 40' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντόουγκλας Αουγκούστο όταν από λάθος του Σβαμπ που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Σούα και έτσι η Μπεϊτάρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση του Σούα και κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ. Στα εννιά λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου οι ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2 με συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον σκόρερ Τόμας στο 45'+1'. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπεϊτάρ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Φράιντεϊ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντέλιας με μια υπέροχη κίνηση ανάγκασε τον Τομάς να σημειώσει δεύτερο αυτογκόλ για την Μπεϊτάρ για το 1-3, που σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας χρίστηκε σκόρερ στο 96' πετυχαίνοντας το 1-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΜΠΕΪΤΑΡ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ (45'+4' Μίχα), Μορόζοφ, Ασκενάζι (56' Τομάς), Αζάρια (90' Κάνιουκ), Γιόνα (46' Νικολαέσκου), Φράιντεϊ, Σούα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης (46' Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (76' Κωνσταντέλιας), Τάισον (44' Τσινγκάρας), Τόμας (60' Σαμάτα).

ΑΡΗΣ - ΑΡΑΡΑΤ ΑΡΜΕΝΙΑ 1-0, Τέλος καλό όλα καλά

Ο Αρης δυσκολεύτηκε να βρει γκολ στις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά τελικά λυτρώθηκε από έναν αμυντικό, τον Φαμπιάνο, που στο 80' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάλμα σκόραρε το χρυσό γκολ.

Αρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι Τζούρασεκ (61' Μβόντο), Νταρίντα, Ρούπ (61' Πάβισιτς), Μενέντεζ (46' Σαβέιρο), Πάλμα (89' Ματαρίτα), Μορόν (86' Χριστοδουλόπουλος).

Αραράτ: Ερμάκοβ, Αλεμάο (84' Χακομπιάν), Μπουένο, Σέλντ, Γκριγκόριαν (84' Αμπαρτσουμιάν), Μουραντιάν, Καστανέιρα (64' Τέρα), Ομπιέρο, Σερομπιάν (64' Αβανεσιάν), Εζα, Γέννε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ