Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ
Τιμούν τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
  • Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»)
  • Στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»), η συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ για τα 78 χρόνια από την εγκληματική χρησιμοποίηση των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Το πρόγραμμα της αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Καλλικράτη Μπουρδάρα (τσέλο), Κατερίνα Νιάνιου (τραγούδι), Περικλή Μαλακατέ (κιθάρα, τραγούδι).

Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση διοργανώνει και η ΕΔΥΕΘ στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Στην Καβάλα η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου, στις 8.30 μ.μ.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα, 78 χρόνια μετά, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη Ρωσία και την Κίνα, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με το ενδεχόμενο γενίκευσής του να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Και συνεχίζει: «Η απειλή ενός πυρηνικού πλήγματος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και μάλιστα εντάθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (...) Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ μεγάλες ευθύνες, γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων».

Η ΕΕΔΥΕ «καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς». Στη σημερινή κινητοποίηση καλούν επίσης το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΚΕΘΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ