Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ
Γερασμένες εγκαταστάσεις και ελλιπής συντήρηση του Βιολογικού

Τα προβλήματα που προκαλούνται από τις συχνές βλάβες στον αγωγό μεταφοράς λυμάτων κατά μήκος της ακτογραμμής της Καβάλας με τις τυχόν διαρροές ανεπεξέργαστων λυμάτων στις πολυσύχναστες παραλίες της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των δημοτών, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «διοικήσεις δήμου και ΔΕΥΑΚ, σημερινές και προηγούμενες, ελέγχονται εάν και κατά πόσο έχουν / είχαν ως προτεραιότητα την ορθή συντήρηση του Βιολογικού Σταθμού και ολόκληρου του δικτύου των όμβριων λυμάτων.

Είναι γνωστό ότι ο Βιολογικός της πόλης μας έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και μάλιστα με αυτοχρηματοδότηση του δήμου με δάνειο που έλαβε από τις τράπεζες, δάνειο το οποίο χρυσοπληρώθηκε εξολοκλήρου μέχρι πρόσφατα από τον καβαλιώτικο λαό.

Η παλαιότητα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και βοηθητικού εξοπλισμού, καθώς και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων, είναι η αιτία των πολλών βλαβών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, όχι βέβαια μόνο επί της σημερινής διοίκησης.

Οι όποιες παρεμβάσεις και βελτιώσεις έγιναν το 2009, πριν 14 χρόνια δηλαδή, στον Βιολογικό, δεν αφορούσαν τους αγωγούς μεταφοράς και τα αντλιοστάσια κατά μήκος του αγωγού, που έγιναν πριν 35 χρόνια, όπου εντοπίζονται τα πολλά και συχνά προβλήματα των διαρροών, με τις επακόλουθες επιπτώσεις στην υγεία των λουομένων».

Τονίζει ότι η υποχρηματοδότηση των δήμων από το κράτος για την κατασκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, καθώς και των διοικήσεων του δήμου, που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. «Την ίδια αυτή πολιτική ακολουθούν πιστά παλιοί και νέοι επίδοξοι "σωτήρες" του καβαλιώτικου λαού, παρά τις δήθεν "αντιπολιτευτικές" κορόνες», σημειώνει και θυμίζει την περίπτωση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που ασκούσε «αντιπολίτευση» στην προηγούμενη διοίκηση της ΝΔ και «μόλις έγινε "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" συνέχισε στην ίδια πορεία, με τον λαό να πληρώνει τα σπασμένα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον λαό της Καβάλας να δώσει ηχηρή απάντηση στις 8 Οκτώβρη. Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να δυναμώσει το μέτωπο της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης σε Περιφέρεια, δήμο και κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ