Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μέχρι την τελευταία στιγμή η διοίκηση Ζέρβα «σπρώχνει» ιδιωτικοποιήσεις

Το «κρεσέντο» ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος υπηρεσιών του δήμου, στο οποίο βρίσκεται η διοίκηση Ζέρβα περίπου ενάμισι μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης και τονίζει την ανάγκη να ορθωθούν εμπόδια στη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα, με πιο πρόσφατα ανάμεσά τους την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του τμήματος της συλλογής των ογκωδών αντικειμένων στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και της καταγραφής των πρακτικών των συνεδριάσεων των οργάνων του δήμου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του νόμου για "άνοιγμα των αστικών συγκοινωνιών στην αγορά", ο Κ. Ζέρβας ξιφούλκησε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ. Λειτούργησε σαν "λαγός" του Υπουργού Μεταφορών, που λίγες μέρες μετά δήλωνε το ίδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα στον Αύγουστο, με την πόλη να ζέχνει από τα σκουπίδια, προσπάθησε να περάσει απόφαση για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας (συλλογή ογκωδών αντικειμένων), γεγονός που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του δήμου. Αφού αρνήθηκε να πάρει τα ελάχιστα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων (σε έναν δήμο - πρωταθλητή των εργατικών "ατυχημάτων"), ιδρώνει για να προωθήσει ιδιωτικά συμφέροντα, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση όσων έχει υποσχεθεί : Της ιδιωτικοποίησης του συνόλου της καθαριότητας - ανακύκλωσης (που ξεκίνησε επί δημαρχίας Μπουτάρη).

Προχθές ανακοίνωσε "πρόσκληση ενδιαφέροντος" για να αναθέσει σε ιδιώτες την καταγραφή των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων του δήμου, γράφοντας "στα παλιά της τα παπούτσια" την "αξιοπιστία" των δημοσίων εγγράφων.

Οι δικαιολογίες Ζέρβα για ελλείψεις προσωπικού πέφτουν στο κενό αν κάποιος αναλογιστεί την απαράδεκτη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, και κυρίως την άρνησή του να αρθρώσει έστω και ένα αίτημα για προσλήψεις προς την κυβέρνηση. Συστρατεύεται στην πολιτική της, μεθοδεύοντας και καλλιεργώντας την ανάγκη του ιδιώτη. Γι' αυτό αποδείχθηκε "άξιος" του χρίσματός της.

Ο Κ. Ζέρβας το μόνο που υπόσχεται προεκλογικά είναι να συνεχιστεί και να ενταθεί το πάρτι των εργολάβων στις πλάτες των δημοτών. Αυτών είναι δήμαρχος, και όχι του λαού της Θεσσαλονίκης.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η σιωπή των άλλων δημοτικών παρατάξεων (με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων, δήθεν ανεξάρτητων - αυτοδιοικητικών). Δεν δικαιολογείται από την καλοκαιρινή ραστώνη, αλλά από το ότι κινούνται στην ίδια λογική, του δήμου - υπηρέτη των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο δρόμος άνοιξε από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές διοικήσεις, για έναν δήμο φορομπήχτη για τον λαό - διαμεσολαβητή εργολάβων στους οποίους παραδίδεται η πόλη.

Είναι η ώρα των αποφάσεων. Να ορθωθούν εμπόδια στη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

Η απάντηση για τον λαό της Θεσσαλονίκης είναι μία: Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ