Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Παρουσίαση νέου drone και προειδοποιήσεις

Νέες προειδοποιήσεις εναντίον ενδεχόμενης ξένης επέμβασης στο Ιράν απηύθυνε ο Πρόεδρος της χώρας Ε. Ραϊσί την Τρίτη, κατά την παρουσίαση του νέου στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) σε τελετή στην Τεχεράνη.

Πρόκειται για το αεροσκάφος «Mohajer-10», που έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 2.000 χλμ. και μπορεί να πετά έως και 24 ώρες, σε υψόμετρο 7.000 μέτρων. Μπορεί επίσης να μεταφέρει 300 κιλά φορτίο και κάθε είδους βόμβες και πυρομαχικά.

«Οι ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις μας θα κόψουν κάθε χέρι που αναμειγνύεται σε επίθεση κατά του Ιράν», είπε ο Ραϊσί, πριν αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της BRICS.

Να σημειωθεί ότι προηγούμενο μοντέλο ιρανικού drone, το «Mohajer-6», φέρονται να το χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Αμυνας συναντήθηκε στο μεταξύ με τον επιτελάρχη των χερσαίων Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, στρατηγό Κ. Χαϊντάρι, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα από τη Δευτέρα, επικεφαλής ιρανικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας, και συζήτησαν τη «στρατιωτική συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ