Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Kάλεσμα συμμετοχής σε εικαστική έκθεση με θέμα το έγκλημα στα Τέμπη

Στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εικαστική έκθεση με τίτλο «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», στο οποίο αναφέρει:

«Το σύνθημα "Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή", τη φετινή χρονιά ειπώθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες στόματα μπροστά στο έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο απέδειξε για ακόμη μία φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, όταν τα κέρδη των λίγων βγαίνουν τσακίζοντας τις ζωές και τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών.

Σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης εικαστικής έκθεσης με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", συνεχίζουμε με ακόμα μία θεματική ενότητα που έχει απασχολήσει πολύ όποιους προβληματίζονται για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Με τη φετινή εικαστική έκθεση επιδιώκουμε όχι μόνο να στείλουμε ηχηρό μήνυμα πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, αλλά και να αναδείξουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτών των εγκλημάτων, το σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων.

Εμπιστευόμαστε την ανατρεπτική ματιά των εικαστικών καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνέονται από το θέμα που επιλέξαμε και θέλουν να το αναδείξουν μέσα από το εικαστικό τους έργο!

Για συμμετοχή στην εικαστική έκθεση:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο τηλέφωνο 6985.567.163 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση stekiknethess@gmail.com

Τα έργα παραδίδονται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - "Εναυσμα", Βελισσαρίου 5 (περιοχή Ευζώνων), Θεσσαλονίκη, από 1 έως 8 Σεπτέμβρη. Η παραλαβή των έργων θα γίνει από τον ίδιο χώρο μεταξύ 18 - 25 Σεπτέμβρη.

Τα έργα θα εκτεθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στη γωνιά του Στεκιού Πολιτισμού του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο "Καρατάσιου" στην Πολίχνη.

Η επιμέλεια της εικαστικής έκθεσης θα γίνει από την Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ