Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΛΑΡΙΣΑ
Παραλίγο να καταρρεύσει μπασκέτα σε σχολείο

Επικίνδυνη κλίση πήρε προχτές το απόγευμα μια μπασκέτα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στη συνοικία των Ηπειρώτικων, την ώρα που άτομα έπαιζαν αμέριμνα στον χώρο.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λαρισαίων τονίζει ότι «το περιστατικό με την πεπαλαιωμένη αθλητική υποδομή (μπασκέτα) στο 18ο Δημοτικό, που λίγο έλειψε να προκαλέσει ατύχημα στους αθλούμενους, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι απόρροια της στρατηγικής της δημοτικής αρχής να αφήνει τις συντηρήσεις των γηρασμένων σχολικών κτιρίων και υποδομών στην τύχη τους».

«Την ίδια ώρα η πρόσβαση στο κέντρο με το ΙΧ θα ακριβοπληρώνεται, εξαιτίας της ελεγχόμενης στάθμευσης που φέρνει η δημοτική αρχή, από την οποία θέλει να βγάζει 2,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από τους κατοίκους, που θα γίνουν επισκέπτες στην ίδια τους την πόλη. Στον βωμό λοιπόν της δημιουργίας μιας πόλης "τουριστικού προορισμού", που μετατρέπει τον δημόσιο χώρο σε πεδίο κερδοφορίας, δεν περισσεύουν τα απαραίτητα για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, που σε λίγες μέρες ανοίγουν με συσσωρευμένα προβλήματα ασφαλείας, όπως το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης πυροπροστασίας στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων», προσθέτει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Λαρισαίων καλεί τη δημοτική αρχή να αντικαταστήσει την μπασκέτα και να ελέγξει τη στατικότητα των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου, ενώ επισημαίνει ότι «ο λαός της πόλης πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική της δημοτικής αρχής, που συμπλέει με τη στρατηγική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά για την υποχρηματοδότηση των σχολικών υποδομών. Ολοι τους ομονοούν στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για μη επιλεξιμότητα χρηματοδότησης των λαϊκών αναγκών. Είναι ανάγκη τα παραπάνω να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου, καταδικάζοντας όλους εκείνους που ενεργούν όταν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω, όπως με τον πρόσφατο σεισμό στην πόλη, ο οποίος ανέδειξε την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ