Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνεχίστηκε και χτες η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών σε πολλές χώρες εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος που εμφανίστηκε προχτές στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας, προκαλώντας καθυστερήσεις και την ακύρωση συνολικά 1.575 πτήσεων από και προς τη χώρα. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη διοικητικής έρευνας για τα αίτια της βλάβης, αλλά φαίνεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης. Πιθανολογείται ότι το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε σφάλμα εισαγωγής δεδομένων από γαλλική αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών, θα χρειαστούν μέρες για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ εξαιτίας του τυφώνα «Ιντάλια» που πλησιάζει. Ο τυφώνας «Ιντάλια» ενισχύθηκε χτες πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού κατά την πορεία του προς την ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση των παράκτιων περιοχών χαμηλού υψομέτρου οι οποίες αναμένεται να πλημμυρίσουν από την ισχυρή καταιγίδα που θα χτυπήσει σήμερα. Η καταιγίδα πέρασε ήδη από την Κούβα, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες κυρίως στην Αβάνα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Την αναστολή της πρόσφατης καταδίκης του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Καν ανακοίνωσε δικαστήριο του Πακιστάν, ενώ πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές από τις οποίες ο ίδιος αποκλείστηκε. Η αναστολή αφορά καταδίκη του Καν για υπόθεση διαφθοράς, ωστόσο επειδή εκκρεμούν σε βάρος του και άλλες κατηγορίες έμενε άγνωστο αν τελικά θα αποφυλακιζόταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ