Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σε νέα «Ομοσπονδία» μετακομίζουν οι πρακτικές της νοθείας

Καρπός οργανωμένης παρέμβασης της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και μέρους της ΔΑΚΕ

Τη μετακόμιση των πρακτικών νοθείας και των σωματείων - «φαντασμάτων», που αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις συλλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), κάτω από την ταμπέλα μιας νέας «Ομοσπονδίας» στον κλάδο των «Υπηρεσιών», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Η «Ομοσπονδία» που εμφανίζεται να πραγματοποιεί συνέδριο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, όπως εξηγεί η Γραμματεία, είναι ο καρπός της οργανωμένης παρέμβασης της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ και ενός τμήματος της ΔΑΚΕ, με διεργασίες «στο σκοτάδι» και πρωτεργάτη γνωστό «συνδικαλιστή» - αρχιμάγειρα της νοθείας!

Οι δυνάμεις αυτές, που το προηγούμενο διάστημα δρούσαν μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχουν στο ενεργητικό τους «πλήθος επιβεβαιωμένων περιστατικών για ψηφίσαντες - μαϊμούδες σε σωματεία», με εργαζόμενους «που φαινόταν το όνομά τους σε καταστάσεις ψηφισάντων χωρίς καν να το γνωρίζουν», καθώς και μεγάλη πείρα στην «αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ σε διάφορα Εργατικά Κέντρα». Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από τέτοια σωματεία να αποκλειστούν από το τελευταίο συνέδριο της Ομοσπονδίας. «Ολη αυτή η σήψη κορυφώνεται πλέον μέσω των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», σχολιάζει η Γραμματεία, καθώς με τη βοήθειά τους σωματεία ιδρύονται μέσα σε μια νύχτα ή επανεμφανίζονται από το πουθενά, κάνουν εκατοντάδες εγγραφές και εμφανίζουν εκατοντάδες ψηφίσαντες μέσα σε ένα απόγευμα.

«Αφού δεν κατάφεραν να νομιμοποιήσουν τις μαϊμούδες και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες του προηγούμενου συνεδρίου της ΟΙΥΕ, τώρα επιχειρούν να στήσουν διασπαστική ομοσπονδία», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία. Οπως εξηγεί, με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν όχι μόνο να νομιμοποιήσουν τις απαράδεκτες πρακτικές όσον αφορά τις διαδικασίες τους και τις εκλογές των σωματείων «αλλά και να φτιάξουν έναν καινούργιο μηχανισμό "αρμέγματος" των διαφόρων προγραμμάτων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και της ΕΕ».

Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν ορισμένα πραγματικά σωματεία «που οι πλειοψηφίες τους έκαναν την επιλογή να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια». «Δεν παραγνωρίζουμε ότι πρόκειται για πραγματικούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, του μεροκάματου, έχουν πραγματική αγωνία για την πορεία του κινήματος και των αγώνων. Με αυτά τα σωματεία δεν μας χωρίζει τίποτα, έχουμε βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια στους ίδιους αγώνες και έτσι θα συνεχίσουμε», διαβεβαιώνει.

«Η διάσπαση και ο πολυκερματισμός των συνδικάτων στους κλάδους, τους μόνους που βοηθά είναι τους εργοδότες και την κυβέρνηση, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας τους ανθρώπους τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους», σημειώνει η Γραμματεία. Στην κατεύθυνση αυτή, επισημαίνει ότι «η ηγεσία της ΓΣΕΕ και ο γνωστός "συνδικαλιστής" που ηγείται της "νέας ομοσπονδίας" δεν έχουν βγάλει άχνα» για το νέο νομοσχέδιο που προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον «με 13 ώρες εξαντλητικής δουλειάς σε πολλούς εργοδότες» και πλήττει ιδιαίτερα εργαζόμενους σε κλάδους όπως αυτός της Καθαριότητας.

«Αυτή είναι η ομοσπονδία - φάντασμα, που φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο στήριγμα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, μια νέα "μασέλα" για τα διάφορα προγράμματα αλλά και να εξασφαλίσει στον γνωστό "συνδικαλιστή" την παραμονή του στη ΓΣΕΕ αφού, ως γνωστόν, δεν είχε και από πού αλλού να εκλεγεί αντιπρόσωπος. Τέτοια διασπαστική ομοσπονδία που ζέχνει στα πάντα από τη γέννησή της, δεν μπορεί και δεν θα γίνει δεκτή στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», καταλήγει η Πανελλαδική Γραμματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ