Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής η τιμητική εκδήλωση για τον Ζ. Λιβανελί

Δύο μεγάλοι και αναγνωρισμένοι διεθνώς καλλιτέχνες συναντιούνται στην Αθήνα και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρήνη μεταξύ των λαών. Ο λόγος για την Μαρία Φαραντούρη και τον Ζιλφί Λιβανελί.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη τιμά τον Τούρκο δημιουργό, Ζ. Λιβανελί, με εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής».

Για τη ζωή και το έργο του Λιβανελί θα μιλήσει ο Γιώργος Αγοραστάκης, για τον συγγραφέα Λιβανελί θα μιλήσουν η Αννα Πατάκη και ο Χρήστος Χωμενίδης, και για τον μουσικό Λιβανελί θα μιλήσει ο Henning Schmiedt.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από την Μαρία Φαραντούρη, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο H. Schmiedt.

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη η Φαραντούρη και ο Λιβανελί δίνουν μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, με τραγούδια από το κοινό τους ρεπερτόριο, καθώς και από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με μαέστρο τον Στάθη Σούλη. Μαζί τους η Gorkem Ezgi Yildirim.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τους δύο κοινούς τους δίσκους. Ο πρώτος, με τίτλο «Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, κυκλοφόρησε το 1982 και περιέχει τα πολυτραγουδισμένα «Σαν τον μετανάστη», «Με φυτέψανε σαν καμένη γη», «Σαν τον Κερέμ» κ.ά. Ο δεύτερος, με τίτλο «Η μνήμη του νερού», σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα, κυκλοφόρησε το 2005. Το πρόγραμμα της συναυλίας στο Ηρώδειο συμπληρώνεται από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '80 μαζί με τον Λιβανελί δημιούργησε την Επιτροπή Ελληνοτουρκικής Φιλίας, για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο λαών.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ