Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λουλούδια στον τάφο του Μ. Θεοδωράκη κατέθεσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη τελέστηκε στο Νεκροταφείο του Γαλατά Χανίων μνημόσυνο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου απέδωσε δύο συνθέσεις του και οι συγκεντρωμένοι άφησαν λουλούδια στον τάφο του.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχαν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, στο μνημόσυνο το «παρών» έδωσαν και φίλοι της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στα Χανιά.

Μετά το τέλος της τελετής, κατέθεσαν λουλούδια ο Μανώλης Συντυχάκης, εκ μέρους του ΚΚΕ, και ο Κώστας Αποστόλου, εκ μέρους της ΚΝΕ, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Χανίων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Κολυμβαρίου, μήκους 22 χιλιομέτρων, σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη». «Η σημερινή τελετή αποτελεί καθήκον μας. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον αξέχαστο Μίκη για όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα και τον Πολιτισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ