Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με σχέσεις εργασίας - λάστιχο οι περισσότερες προσλήψεις

Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη γενίκευση της «ευελιξίας», που έρχεται να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το αντεργατικό νομοσχέδιο, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τις ροές απασχόλησης του μήνα Ιούλη. Σύμφωνα με αυτά, οι προσλήψεις που έγιναν τον περασμένο Ιούλη - και ενώ η τουριστική σεζόν βρίσκονταν στο ζενίθ - ήταν στην πλειοψηφία τους με συμβάσεις «ευέλικτης» μορφής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, μόνο το 48,91% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση και μάλιστα ένα μέρος αυτών ορισμένου χρόνου και με ημερομηνία λήξης. Το 40,81% των νέων συμβάσεων ήταν μερικής απασχόλησης και το 10,28% εκ περιτροπής εργασίας. Τον ίδιο μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 8.294 θέσεις εργασίας, καθώς έγιναν 285.505 προσλήψεις και 293.799 απολύσεις.

Και μπορεί ο υπουργός Εργασίας ως συνήθως να πανηγυρίζει για το θετικό ισοζύγιο που παρουσιάζεται στο πρώτο 7μηνο του έτους, κατά 296.624 θέσεις εργασίας, όμως είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια περίοδο οι απολύσεις έφτασαν τις 1.625.849, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να διώχνουν εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή και χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ