Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων

Στις 7 μ.μ. στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Σε σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής κινητοποίησης καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο μεγάλο θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας (είσοδος από υδατόπυργο).«Να μπούμε μπροστά, μαχητικά, να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!», σημειώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κάλεσμά τους, ενώ τονίζουν ότι «το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου».

Το κάλεσμα στη σύσκεψη υπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Παράλληλα, σε κοινή συνεδρίαση με θέμα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τα παραρτήματά του και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Η συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος).

Σε άλλες περιοχές

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης παίρνουν Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια, οργανώνοντας παράλληλα και την παρουσία τους στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη. Καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτό σε μια πρώτη αντίδραση, κάνοντας γνωστό ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2261028344, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη.

Απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, που θα οριστεί σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά, έχει αποφασίσει το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ως πρώτη απάντηση των εργαζομένων στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα διοργανώνει πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών, φορέων και εργαζομένων την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα.

Αντίστοιχη σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων αποφασίστηκε να γίνει και στο Αλιβέρι, ενώ τις επόμενες μέρες θα οργανωθούν περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία της πόλης σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

Στην Καλαμάτα, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας καλεί σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους - ξεσηκωμός ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους(2023-09-15 00:00:00.0)
Οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα(2023-09-08 00:00:00.0)
Στις 13 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων(2023-09-07 00:00:00.0)
Συνέχεια με μεγάλη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων(2023-09-02 00:00:00.0)
Κλίμα ξεσηκωμού από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα(2021-05-20 00:00:00.0)
Σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην τηλεργασία(2020-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ