Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα

Απεργιακές αποφάσεις παίρνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Συσκέψεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μαζί με αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Δυναμώνει μέρα με τη μέρα το κύμα των αντιδράσεων ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά που φέρνει η κυβέρνηση, με τα σωματεία να απαιτούν να μην κατατεθεί καν στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις παίρνουν απεργιακές αποφάσεις, με ανοιχτή ημερομηνία. Μέχρι στιγμής τέτοιες αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Λάρισας, Αρτας και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ενώ ανάλογες προτάσεις κάνουν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αλλωστε, για την οργάνωση και τον συντονισμό της πάλης, σε συσκέψεις προχωρούν συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, δίνοντας ταυτόχρονα και τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Για τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα ως αποτέλεσμα της πολλαπλής απασχόλησης, για τις συμβάσεις «κατά παραγγελία» και «μηδενικών ωρών», την περαιτέρω ποινικοποίηση της απεργίας κ.λπ. Για όλα εκείνα δηλαδή που παραγγέλνουν οι βιομήχανοι και οι άλλοι εργοδότες, προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Αθήνα, θα γίνει μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο μεγάλο θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας (είσοδος από υδατόπυργο). Στη σύσκεψη καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής για «να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!», ενώ τονίζουν ότι «το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου».

Το κάλεσμα στη σύσκεψη υπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε κοινή συνεδρίαση τα παραρτήματά του και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σήμερα, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος).

Σε άλλες περιοχές

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα εργατικά σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη (7 μ.μ.) στα γραφεία του.

Στην Εύβοια, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα. Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων αποφασίστηκε να γίνει και στο Αλιβέρι.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία της πόλης σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σωματεία και φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.

Στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο, κοινή σύσκεψη συντονισμού δράσης των εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια μέρα και ώρα συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά (στο Εργατικό Κέντρο) και στο Ρέθυμνο (στο Εργατικό Κέντρο).

Στη Μεσσηνία

Να πραγματοποιηθεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους του νομού, για το νομοσχέδιο - τερατούργημα της κυβέρνησης, αποφάσισαν εργατικά σωματεία της Μεσσηνίας, καλώντας και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (7 μ.μ.), ως μια πρώτη απάντηση.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο, έγινε αναφορά από εκπροσώπους των σωματείων για τις επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο σε μια σειρά χώρους από δουλειάς και κλάδους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε άμεσα τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, ανακοινώσεις και πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους - ξεσηκωμός ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους(2023-09-15 00:00:00.0)
Στις 13 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων(2023-09-07 00:00:00.0)
Την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων(2023-09-06 00:00:00.0)
Συνέχεια με μεγάλη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων(2023-09-02 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς, για προστασία του εισοδήματος(2022-09-10 00:00:00.0)
Προχωράει ο σχεδιασμός για το δίμηνο δράσης(2014-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ