Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ολοι στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς, για προστασία του εισοδήματος

Συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Οικονομικών. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

«

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών»: Με το σύνθημα αυτό, εργατικά συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αιτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση φόρων, μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών. Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Mellon», το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Nexi» (πρώην «First Data»), το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα - καύσιμα φτηνά για τον λαό», απαντούν τα σωματεία στις προετοιμασίες για «δύσκολο χειμώνα» που κάνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ

Στη συγκέντρωση, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Παράλληλα καλεί σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων και Σωματείων - μελών της, τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος).

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις

Σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών, κλιμακώνοντας τη δράση τους, ετοιμάζουν και Εργατικά Κέντρα σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο προχωρά σε συγκέντρωση την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη (7 μ.μ.) έξω από τα γραφεία του.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τα εργατικά συνδικάτα και όλους τους λαϊκούς φορείς σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στα γραφεία του (7 μ.μ.), ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάλαιρο την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη (7.30 μ.μ.) και στο Αγρίνιο την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη (7 μ.μ.).

Στην Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκεντρώσεις την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αγίου Μάρκου (8 μ.μ.) και την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στην Αγία Παρασκευή Βολιμών (8 μ.μ.), ενώ θα προχωρήσει και σε παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια, στα καράβια, στο λιμάνι της πόλης, την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσει και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. και την ίδια μέρα και ώρα πικετοφορία στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Στα Χανιά οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στους παρόχους Ενέργειας την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. Επίσης: Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία που θα καταλήξει σε ξενοδοχεία του Πλατανιά. Την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 5 μ.μ. κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, όπου θα συζητηθεί το αίτημα της Επιτροπής κατά της ακρίβειας για μείωση, κατάργηση και διαγραφή χρεών των δημοτικών τελών. Παράσταση διαμαρτυρίας στις 26 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου για τα ζητήματα συνδικαλιστικών ελευθεριών και τις διώξεις που υπάρχουν στα Χανιά.

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου προχωρά στην εκλογοαπολογιστική Γενική του Συνέλευση την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Nexi» (πρώην «First Data») καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως.

Σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας Αττικής καλούν σε σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. στο Παναιτώλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους, ξεσηκωμός για να μην πληρώσει ο λαός ξανά τα σπασμένα(2022-09-15 00:00:00.0)
Κλίμα ξεσηκωμού από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα(2021-05-20 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-03-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και συσκέψεις με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-03-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2013-06-13 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων(2000-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ