Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε νέα απεργία προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Αττική

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στα ξενοδοχεία αποφάσισε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής. Με την απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση που οργανώνει στο υπουργείο Εργασίας το Συνδικάτο δίνει συνέχεια στον αγώνα για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Σύμβασης και επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς στις ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής. Στον Επισιτισμό, επιχειρησιακά σωματεία που δίνουν ανάλογη μάχη, σχεδιάζουν τις δικές τους αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Το πλαίσιο αιτημάτων που έχει διαμορφώσει για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στην Αττική, συνόψισε εισηγητικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης. Οσον αφορά τη στάση της εργοδοσίας, στηλίτευσε το γεγονός ότι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της Εστίασης μιλούν προκλητικά για τη «δύσκολη περίοδο» που έχουν μπροστά τους, μετά από μια χρονιά εντυπωσιακής επαναφοράς των κερδών τους. Την ίδια στιγμή, οι μισθοί των εργαζομένων είναι «παγωμένοι» εδώ και 10 χρόνια, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ αύξηση, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει, η εντατικοποίηση έχει πολλαπλασιαστεί, οι όροι δουλειάς έχουν επιδεινωθεί.

Αναφερόμενος στην πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΕΤ), ο Γ. Στεφανάκης σχολίασε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους, πίσω όμως από την πλάτη των εργαζομένων. Υπενθυμίζοντας τους αρνητικούς όρους της τοπικής Σύμβασης που υπογράφηκε στη Ρόδο από συνδικαλιστικά της στελέχη, κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα και της διεκδίκησης ώστε να θέσουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ