Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και ευρύτερα των αναγκών των σχολείων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η ύπαρξη τουλάχιστον 20.000 κενών μετά την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκφράζεται κατά τόπους με μεγάλες ελλείψεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή.

Χτες το μεσημέρι οι τέσσερις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Σωκράτη», στην περιοχή που καλύπτει, σε ό,τι αφορά την Παράλληλη Στήριξη στα νηπιαγωγεία, από τις 120 προσλήψεις που ζητήθηκαν (με βάση την αντιεκπαιδευτική πρόβλεψη για ανάθεση άνω του ενός παιδιών σε κάθε εκπαιδευτικό Παράλληλης) έγιναν 32. Αντίστοιχα στα Δημοτικά, από τους 320 που δηλώθηκε ότι απαιτούνται έφτασαν 109 δάσκαλοι Παράλληλης. Συνολικά εκτιμάται ότι στις δομές της Ειδικής Αγωγής η κάλυψη των αναγκών βρισκόταν κάτω από το 1/3 στις αρχές Σεπτέμβρη. Ελλείψεις διαπιστώνονται ήδη και στο βοηθητικό προσωπικό, ακόμα και με δεδομένη την ανάθεση άνω του ενός σχολείων σε κάθε μέλος του, ενώ από 38 σχολικούς νοσηλευτές που δηλώθηκε ότι απαιτούνται έφτασαν 21.

Στα παραπάνω προστίθενται τουλάχιστον 30 κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στα πρωινά τμήματα και στο Ολοήμερο στη Γενική Αγωγή, ενώ εκτιμώνται μεγάλες οι ελλείψεις σε ειδικότητες με βάση τον αριθμό των προσλήψεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο υπήρξαν μηδενικές προσλήψεις για τα τμήματα ένταξης, αλλά σε όποιο σχολείο υπήρχε δεύτερο τμήμα ο εκπαιδευτικός μεταφέρεται για να «μπαλώσει» άλλα κενά.

Με τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να καλυφθούν ουσιαστικά τα κενά, να στελεχωθούν τα ολοήμερα, τα τμήματα ένταξης, κάθε μαθητής που χρήζει Παράλληλης Στήριξης να έχει τον εκπαιδευτικό του. Παράλληλα έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Γενικά και Ειδικά Σχολεία, αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας της σχολικής στέγης, με δεδομένο ότι σχολεία δεν έχουν πιστοποιητικά και τάξεις στεγάζονται σε κοντέινερ, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά κατάρρευσης σχολικών υποδομών, όπως πρόσφατα, μέσα στο καλοκαίρι, σε σχολείο του Βαρνάβα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρά σήμερα στη 1.30 μ.μ. η ΕΛΜΕ Πειραιά, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των εκατοντάδων εκπαιδευτικών κενών. Σύμφωνα με το σωματείο των εκπαιδευτικών, στη Γενική Εκπαίδευση λείπουν περίπου 678 εκπαιδευτικοί (μόνο στα ημερήσια σχολεία, και πάντα κατά προσέγγιση), ενώ προσλήφθηκαν μόλις 218 αναπληρωτές και μάλιστα από 6 Σεπτέμβρη, στερώντας 5 μέρες εργασίας.

Επίσης σήμερα, στις 2 μ.μ., σωματεία εκπαιδευτικών προχωρούν σε κινητοποίηση στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την κάλυψη όλων των κενών. Αντίστοιχη κινητοποίηση από τις ΕΛΜΕ έγινε χτες στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδι με τα κενά στις πλάτες μαθητών και εκπαιδευτικών(2023-10-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα κενά στα σχολεία(2022-08-26 00:00:00.0)
Παρέμβαση για οξυμένα ζητήματα(2021-12-22 00:00:00.0)
Παραμένουν χιλιάδες κενά στα σχολεία(2021-12-22 00:00:00.0)
Με χιλιάδες κενά ανοίγουν τα σχολεία(2021-08-31 00:00:00.0)
Δυναμική διαμαρτυρία για συμπτύξεις - μετακινήσεις(2012-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ