Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα κενά στα σχολεία

Eurokinissi

Ακόμα μια σχολική χρονιά με αυξημένες μορφωτικές ανάγκες, λόγω και των μορφωτικών απωλειών που έχει αφήσει η πανδημία και ο τρόπος διαχείρισής της από την κυβέρνηση, βρίσκεται προ των πυλών, όμως τα μηνύματα από το υπουργείο Παιδείας σε τίποτα δεν καθησυχάζουν ότι η χρονιά αυτή θα αρχίσει όπως πρέπει, αντίθετα φαίνεται ότι και πάλι τα σχολεία θα ανοίξουν με κενά εκπαιδευτικών.

Οι 8.487 μόνιμοι διορισμοί που έγιναν το καλοκαίρι δεν φτάνουν σε καμιά περίπτωση να καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες των σχολείων, αφού αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι πέρσι χρειάστηκαν 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Θυμίζουμε δε ότι πέρσι η κυβέρνηση, προσπαθώντας να «κρύψει» τα κενά εκπαιδευτικών αντί να τα καλύψει, προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας μαθητές σε πολυπληθή τμήματα εν μέσω πανδημίας, αντί να τους αραιώσει όπως θα έπρεπε για την ασφάλειά τους, αλλά και για την αντιμετώπιση των μορφωτικών απωλειών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν ότι και φέτος τα κενά που δηλώνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης φαίνεται ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από τους διορισμούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα κενά που δηλώνονται δεν αποτυπώνουν με διαφάνεια την πραγματική εικόνα των σχολείων.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» σημειώνει ότι τα κενά που δηλώθηκαν από τη Διεύθυνση ΠΕ Β' Αθήνας είναι συνολικά 502, ενώ οι διορισμοί στη Διεύθυνση στις αντίστοιχες ειδικότητες είναι μόλις 186! Ο Σύλλογος δηλώνει ότι «μαζί με τους γονείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες, θα διεκδικήσουμε, αποφασιστικά και δυναμικά, συγκεκριμένα μέτρα, πριν το άνοιγμα των σχολείων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών», απαιτώντας «να δοθούν από τη Β' Διεύθυνση ΠΕ και το ΥΠΑΙΘ όλα τα πραγματικά κενά για τη δήλωση σχολείων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς περικοπές και "μαγειρέματα" και να καλυφθούν όλα σε μια φάση». Παράλληλα, ο Σύλλογος προχωρά σήμερα Παρασκευή σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Β' Αθήνας, διεκδικώντας μια σειρά μέτρα για τα ζητήματα της διαμονής και της διαβίωσης των νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα υπηρετήσουν στη Β' Αθήνας, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Σε αντίστοιχη κινητοποίηση προχώρησε χτες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», στη Διεύθυνση ΠΕ Α' Αθήνας, διεκδικώντας όλα τα κενά των σχολείων να δοθούν και να δηλωθούν από τους εκπαιδευτικούς με διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ