Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στατικά ανεπαρκή βρέθηκαν δύο σχολικά κτίρια στην Παιανία

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 500 μαθητές Γυμνασίων της Παιανίας βρίσκονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της στέγασης του σχολείου τους, καθώς στατικά ανεπαρκή χαρακτηρίζονται τα κτίρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας, σύμφωνα με τον δήμο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Παιανίας, μετά από έλεγχο στατικότητας και σύμφωνα με τη «μελέτη που συμβασιοποιήθηκε στις 06.09.2021 και παραδόθηκε στις 29.07.2022», «το παλαιό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας (τρία από τα οκτώ τμήματα του συγκροτήματος), ήτοι το παλαιό κτίριο "Γ" και κλειστό γυμναστήριο χαρακτηρίζονται ως στατικά ανεπαρκή και συντάχθηκε η αντίστοιχη στατική μελέτη αποτίμησης και ενίσχυσης των κτισμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί προτού η ΚΤΥΠ ΑΕ, ως αρμόδια δημόσια υπηρεσία, αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης που προτείνονται από τους σχετικούς ελέγχους και μελέτες».

Στο ζήτημα αναφέρεται η ΚΟΒ Παιανίας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία διαχρονικά κράτους, Περιφέρειας και δήμου για το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τμήμα της οποίας αποτελεί και η αρτιότητα των σχολείων. Φαίνεται ότι στην Ανατολική Αττική των μεγάλων επενδύσεων, της ανάπτυξης και του τουρισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν εκτεθειμένοι καθημερινά σε έναν επικίνδυνο χώρο επίσης που δημιουργεί ανησυχίες και για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές της περιοχής και όχι μόνο. Δηλαδή λεφτά υπάρχουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι όμως και για τον λαό», σημειώνει.

Η Κομματική Οργάνωση στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα των επιπτώσεων στους μαθητές και τις οικογένειές τους «σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από έναν κυκεώνα προβλημάτων» και επισημαίνει ότι «για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή και πρέπει να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο», καλώντας άμεσα να εξασφαλίσουν αφενός ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους μαθητές στις τάξεις τους, χωρίς άλλη αναστάτωση για τις οικογένειές τους και αφετέρου ότι οι απαραίτητες επιδιορθωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν άρτια και έγκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ