Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Αλληλεγγύη στις συνδικαλίστριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας

Την αλληλεγγύη του στις συνδικαλίστριες καθηγήτριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, που συνεχίζουν να αγωνίζονται απέναντι στις απολύσεις που έγιναν γιατί διεκδικούσαν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».

«Εναν χρόνο τώρα, η διοίκηση της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας έχει αυξήσει το ωράριο των εργαζομένων και ταυτόχρονα έχει μειώσει τους μισθούς τους. Οι συνάδελφοι αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς των ιδιοκτητών του σχολείου.

Ακόμα κι όταν απειλήθηκαν ευθέως οι συνδικαλίστριες της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA), η τρομοκρατία δεν πέρασε.

Η διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου (!) πως προβαίνει στις απολύσεις της Μυρτώς Χασαποπούλου, προέδρου, της Μαιριέντας Στεφάνου, γραμματέα, και της Μαρίας Περικλέους, ταμία της ESSA.

Οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν το Αρθρο 5 (1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικού) Νόμου του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και αυθαίρετες. Δεν έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων. Μοναδικός στόχος είναι να πλήξουν και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, φαινόμενο που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην ιδιωτική Εκπαίδευση της Κύπρου και γενικότερα».

Ο Σύλλογος «Βύρων» χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων να να μη δεχτούν τις απολύσεις και να βγουν πάλι στον δρόμο του αγώνα, εκφράζοντας τη στήριξή του.

  • Μήνυμα αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας απέστειλε ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Πάμπης Κυρίτσης, καταδικάζοντας απερίφραστα την απόλυση των τριών εκπαιδευτικών - συνδικαλιστριών και σημειώνοντας ότι «αυτές οι απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές εξόφθαλμα στοχεύουν στον εκφοβισμό του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού της Σχολής, στη φίμωση της οργάνωσής τους και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστική δράσης». Διαβεβαιώνει δε ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία «στέκει αταλάντευτα στο πλευρό τους και απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απόσυρση των απολύσεων, την επαναπρόσληψη και πλήρη επανατοποθέτηση των απολυμένων εκπαιδευτικών, τον πλήρη σεβασμό του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και όλων των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ