Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ. 6

Στη μνήμη των θείων μου, οι οποίοι εκτελέστηκαν ΔΑΜΙΑΝΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΑΣ και ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις - στρατό του λαού - της Κολομβίας.

Κατερίνα Σαραντάκου

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ γεννήθηκε το 1930 στην Κοκκινιά, από γονείς εργάτες. Μικρό παιδί έζησε τα δύσκολα χρόνια του πολέμου και βγήκε στη βιοπάλη.

Το 1961 εντάχθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ. Μετά πέρασε στους Λαμπράκηδες. Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στους αγώνες για τα προβλήματα της εποχής εκείνης, από τα οποία πολλά παραμένουν και σήμερα άλυτα, και στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.

Με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, πιάστηκε και στάλθηκε εξορία. Ως νέος κομμουνιστής, τάχθηκε, μαζί με άλλους νεολαίους κομμουνιστές, υπέρ των αποφάσεων της 12η Ολομέλειας του ΚΚΕ, υπέρ του κόμματος νέου τύπου.

Στάθηκε αταλάντευτος αγωνιστής, χωρίς υποχωρήσεις. Κι όταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην παράνομη δουλιά του Κόμματος.

Μετά τη μεταπολίτευση, το 1974, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων και την ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος.

Στη συνέχεια, δούλεψε ως στέλεχος σε διάφορες θέσεις που του εμπιστεύτηκε το Κόμμα. Το 1989 - '91 έδωσε, επίσης, αποφασιστική μάχη για τη διατήρηση του μαρξιστικού - λενινιστικού χαρακτήρα του Κόμματος, ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του.

Ο Γιάννης Χαχλάς αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, για τα ιδανικά και το στρατηγικό σκοπό του Κόμματός μας, το σοσιαλισμό, από τη θέση του γραμματέα της ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνα» - Κολωνού, εξοπλισμένος με τη θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, με τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, στη μνήμη του, η οικογένειά του, η ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνα» - Κολωνού και οπαδοί του ΚΚΕ της περιοχής προσφέρουν στο Κόμμα 320 ευρώ.

* * *

Στην άσβεστη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ, προσφέρω, μέσω της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στο Φάρμακο, φάρμακα αξίας 120 ευρώ, για την ανακούφιση του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης.

Φωτούλα Δημαρόγκωνα

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω φάρμακα αξίας 30 ευρώ, μέσω της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στο Φάρμακο, για το ματωμένο λαό της Παλαιστίνης και στέλνω ολόψυχο μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του για απόκτηση της δικής του πατρίδας.

Γιώργος Μαμάης

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ, η οποία ήταν παρούσα σε όλους του αγώνες του λαού, προσφέρω 90 ευρώ για φάρμακα που θα σταλούν στον παλαιστινιακό λαό.

Ελλη μου, καλή φίλη, θα σε θυμάμαι πάντα με τα αστεία σου, τα ανέκδοτά σου και τα γέλια σου. Δεν έλειπες ποτέ από πουθενά.

Σε θυμόμαστε όλοι.

Κατερίνα Σαραντάκου

* * *

Στις 9 Απρίλη έκλεισαν 9 χρόνια από το θάνατο ου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στις 11 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της συζύγου του ΜΑΡΘΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στη μνήμη τους, οι κόρες τους Αργυρούλα και Αγγελική και τα εγγόνια τους προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Ιερόθεου, 60 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ