Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΦΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Απεργιακό όχι στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους και στην τρομοκρατία

Με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία που έγινε την περασμένη Παρασκευή εργαζόμενοι της ΣΥΝΦΑ (εταιρεία του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) απαίτησαν από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση συναδέλφου τους, μέλους της Σωματειακής Επιτροπής στην επιχείρηση του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής. Στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη ΣΥΝΦΑ παραβρέθηκαν, στο πλάι απεργών και του συνδικάτου, η Ομοσπονδία Φαρμάκου και άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου καθώς και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής. Επίσης, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Λιάνα Κορομπίλη.

Ο απολυμένος δούλευε για 16 χρόνια στη ΣΥΝΦΑ και η εργοδοσία τον απέλυσε χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί ούτε έναν λόγο...! Πρόκειται, όπως καταγγέλλουν Ομοσπονδία και Συνδικάτο, για εκδικητική απόλυση. Είναι προφανές, σημειώνει το Συνδικάτο, «ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί να μην υπάρχει φωνή, για να περάσουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, τα 6ήμερα και τα 13ωρα. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη καταγγελία του συναδέλφου προς το ΔΣ του ομίλου για βίαιη συμπεριφορά διευθυντικού στελέχους...».

Παράλληλα, η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ήταν και μια απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να την «σπάσει». Σημειώνεται ότι έσυρε την απεργία στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, κάλεσε την αστυνομία, ενώ ο πρόεδρος του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ - που είναι και ...υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - έφτασε στο σημείο να βγαίνει στον δρόμο που ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι ζητώντας τους να μπουν για δουλειά. Ακόμα, έγιναν καταγγελίες ότι η εργοδοσία τηλεφωνούσε σε εργαζόμενους να πάνε για δουλειά.

Σε ό,τι αφορά την αστυνομία, όχι μόνο έσπευσε στο κάλεσμα της εργοδοσίας αλλά όπως καταγγέλθηκε αστυνομικός ακούστηκε να λέει ότι θα βάλει τους εργαζόμενους μέσα (!) και στη συνέχεια οι αστυνομικοί είχαν «στρατοπεδεύσει» - προληπτικά, είπαν - μέσα στον χώρο της επιχείρησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ