Την περασμένη Πέμπτη έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς ένας εργαζόμενος σε οινοποιείο στο Καρλόβασι Σάμου. Οπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του «στο τέλος της βάρδιας, κατά τη έναρξη καθαρισμού δεξαμενής που τη μέρα είχε μούστο». Το Εργατικό Κέντρο βρέθηκε στο οινοποιείο και συνομίλησε με εργαζόμενους και εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ ενημέρωσε το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας, στη Χίο, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του εργαζόμενου. «Γνωρίζοντας ότι η εποχική αυτή εργασία στα οινοποιεία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ανθυγιεινή, θεωρούμε άκρως απαραίτητο να διερευνηθούν οι ακριβείς αιτίες του δυστυχήματος και να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της έρευνας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, καταγγέλλει το γεγονός ότι «δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στον νομό μας, παρά μόνο μία υποστελεχωμένη στη Χίο για να καλύψει όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο, άρα οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι, με τις ευλογίες του κράτους».