Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενους συνδικαλιστές αύριο

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συνταξιούχους που δικάζονται στο πλαίσιο της βιομηχανίας μηνύσεων που έχει στήσει η συνδικαλιστική ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, και καταδίκης της προσπάθειας καταστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, καλούν σωματεία αύριο Τετάρτη στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Διώκονται επειδή όρθωσαν ανάστημα απέναντι στην προσπάθεια της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής ομάδας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης να πραγματοποιήσει το 2018 συνέδριο νοθείας, με αποκλεισμό εκλεγμένων αντιπροσώπων, και απαίτησαν τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου ανοιχτού σε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας, με καταστατικές διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ) απέκλεισε από το συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΙΥΝΠ, ενώ ταυτόχρονα επεδίωξε να στήσει συνέδριο με αντιπροσώπους από μια σειρά «σωματεία» - φαντάσματα, που αναδείχθηκαν μέσα από διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

Τα σωματεία ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Β. Ελλάδας, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, Κατεργασίας Ξύλου και Εμποροϋπαλλήλων, σε κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν τους συναδέλφους τους ενάντια στην απαράδεκτη και συκοφαντική επίθεση που δέχονται από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με μήνυση για δήθεν «διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης».

Και αναφέρουν: «Το μόνο "έγκλημα" των συναδέλφων μας ήταν ότι διεκδίκησαν το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου να είναι ένα πραγματικό εργατικό συνέδριο, με όρους δημοκρατικούς, ανοιχτό προς την εργατική τάξη της πόλης. Οτι δεν δέχτηκαν μια κατάσταση σαπίλας και αποσύνθεσης, με σωματεία ψεύτικα, σφραγίδες, με αποκλεισμό αντιπροσώπων ταξικών σωματείων, με διαδικασίες που παραπέμπουν σε μαφία.

Αλλωστε, οι εικόνες με τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ και άλλες δυνάμεις καταστολής να απαγορεύουν την είσοδο νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου αποδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΕΚΚ εξοφλεί γραμμάτια προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Από το συνέδριο και μετά δεν έχει βγει μισή ανακοίνωση από όλα αυτά τα σωματεία για τα εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της πόλης, δεν βρέθηκε ένας εργαζόμενος να υπερασπιστεί αυτά τα δήθεν σωματεία. Τέτοια Εργατικά Κέντρα και σωματεία χρειάζονται κυβέρνηση και εργοδοσία, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, με μόνη έγνοια τη "διαβούλευση" νόμων όπως το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη 13ωρη εργασία.

Η καταστολή ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών δεν θα επιτρέψουμε να περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ