Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια για ψεύτικες αντιπαραθέσεις ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες

«Η προσπάθεια να δημιουργηθούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε περιοχές της Θεσσαλίας για να κρυφτούν οι ευθύνες θα πέσει στο κενό!», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ανταλλαγή κατηγοριών για τις ευθύνες και τον «καβγά» που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δημάρχων στις πλημμυρισμένες περιοχές, σχετικά με το αν και πώς έσπασαν τα φράγματα κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η ανυπαρξία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, με ενιαίο σχεδιασμό και υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής που έχουν εφαρμόσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις, οδηγεί τελικά στη λογική του "μικρότερου κακού". Γίνεται επιλογή ποιος δεν θα πνιγεί, όπως παλιότερα στην πανδημία, στη διαλογή ασθενών, ποιος θα διασωληνωθεί, όπως στις πυρκαγιές ποιος δεν θα καεί.

Το επιχείρημα "δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους" είναι χυδαίο και προσβλητικό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις αποκαλύψεις για το αν έγιναν παρεμβάσεις σε φράγματα και αλλού, προκειμένου να διοχετευτούν τα ορμητικά νερά στην ύπαιθρο και όχι στις πόλεις (παρόλο που ούτε αυτές γλίτωσαν, όπως αποδεικνύουν οι πλημμυρισμένες συνοικίες της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων αλλά και της Καρδίτσας).

Εκεί οδηγεί η πολιτική υπέρ των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η σαπίλα του συστήματος και του κράτους τους σε όλο της το μεγαλείο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της περιφερειακής αρχής και των δημάρχων της περιοχής είναι τεράστιες, αλλά και των συνυπεύθυνων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν και υπηρετούν αυτήν την πολιτική. Γι' αυτό απαιτείται η μαζική καταδίκη τους.

Η προσπάθεια να δημιουργηθούν ψεύτικοι διαχωρισμοί και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε περιοχές της Θεσσαλίας, συνοικίες των πόλεων, αλλά και ανάμεσα στους κατοίκους των ίδιων συνοικιών που επλήγησαν, για να κρυφτούν αυτές οι ευθύνες, θα πέσει στο κενό.

Ο λαός της Θεσσαλίας ενωμένος σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα διαλέξει τον δρόμο της καταδίκης, τον δρόμο της αλληλεγγύης, του αγώνα και της διεκδίκησης για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, αποκατάσταση των υποδομών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών, με ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Να διαλέξει τον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ