Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων το ΚΚΕ

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους χωριών των Τρικάλων
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους χωριών των Τρικάλων
Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής στα Τρίκαλα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στη μάχη για την προστασία του λαού, που έμεινε απροστάτευτος από το επιλεκτικά «ανίκανο» κράτος.

Ομάδες μελών του Κόμματος βοήθησαν στον καθαρισμό σπιτιών στα Μεγάλα Καλύβια, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μέσα από τα σωματεία όπου συμμετέχουν πρωτοστάτησαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν τη συλλογή και διακίνηση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Μπήκαν με κίνδυνο της ζωής τους μπροστά, με βάρκες, στον απεγκλωβισμό στη Φαρκαδόνα. Διαθέτουν σπίτια για στέγαση πλημμυροπαθών, όπως σε μια περίπτωση μετανάστη από τη Γερμανία στον Αγιο Βησσαρίωνα Πύλης και άλλη μια στο Αρδάνι Τρικάλων.

Ταυτόχρονα δεν έλειψαν οι περιοδείες στελεχών για να συμπαρασταθούν στους πληγέντες, να ακούσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, να παλέψουν μαζί τους για λύσεις. Κλιμάκια του Κόμματος, με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες το Φλαμούλι, τον Παραπόταμο, τη Φωτάδα, τον Λόγγο, τον Γλίνο, τη Φανερωμένη και τη Φαρκαδόνα.

Ο Αχ. Κανταρτζής τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως "κανονικότητα" να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστος λαός απέναντι σε ένα σάπιο και εχθρικό κράτος, που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει και απ' αυτήν την κακοκαιρία. Το πρόβλημα είναι η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αντιπλημμυρική προστασία ως "περιττό κόστος". Ενώ εδώ και μέρες υπήρξε η πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Τρικάλων, αντί να παρθούν όλα τα έκτακτα μέτρα, όπως ο καθαρισμός φρεατίων, η όλη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού έμεινε στις προειδοποιήσεις για τις μετακινήσεις και στα γνωστά πλέον μηνύματα του 112 και της ατομικής ευθύνης.

Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων για τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ που δόθηκαν για έργα, η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Εργα - μπαλώματα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αντιπλημμυρική θωράκιση, και αυτό επιβεβαιώνεται ήδη! Η συνέχεια είναι γνωστή, ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και όλοι μαζί στην κλιματική αλλαγή και στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Φταίει άραγε η κλιματική αλλαγή που δεν έχει γίνει καμία ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης και τελικά κανένα ουσιαστικό έργο; Φταίει η κλιματική αλλαγή που δεν έγιναν οι απαραίτητοι καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων; Φταίει η κλιματική αλλαγή που με την πρώτη βροχή κόβεται το ορεινό οδικό δίκτυο και αποκλείονται χωριά;».

Και υπενθύμισε ότι πέραν των άλλων τρόπων που στήριξε το ΚΚΕ τον λαό σ' αυτήν την κατάσταση και θα συνεχίσει να τον στηρίζει, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη άμεσων μέτρων, ενώ η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναδεικνύοντας το αίτημα για πλήρη αποζημίωση από ευρωενωσιακά κονδύλια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βουνό τα προβλήματα και η αγωνία για το μέλλον(2023-09-21 00:00:00.0)
Σε απόγνωση κάτοικοι και φτωχοί αγρότες μετά τις καταστροφές(2018-02-28 00:00:00.0)
Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες(2010-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ